Sajtótájékoztatót tartottunk az ÁRKÁD Szegedben

Vissza
Sajtótájékoztatót tartottunk az ÁRKÁD Szegedben

A MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapata és az ÁRKÁD Szeged együttműködési megállapodást kötött egymással. Ennek és a vasárnapi első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésünknek apropóján tartottunk nyilvános sajtótájékoztatót az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpontban.

Az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpontban tartott mai sajtótájékoztatón két bejelentést tett klubunk. Együttműködési támogatást kötöttünk az esemény helyszínéül szolgáló ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközponttal, amelyet ma Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója és Gazdag Dániel, az ÁRKÁD Szeged igazgatójaírtak alá.

– Nagyon örülök, hogy a sajtó munkatársai és a szurkolóink közül is ilyen sokan eljöttek ma – kezdte a sajtótájékoztatót Szögi Nándor –, külön öröm számunkra, hogy itt lehetünk, mert helyi szinten egy meghatározó támogatót sikerült megnyernünk magunk mellé az ÁRKÁD Szeged személyében, ami fontos a jövőt illetően. Megkeresésünkre nagyon nyitottak voltak. Külön köszönöm, hogy aláírhatunk egy támogatói szerződést, valamint, hogy sajtótájékoztatóval itt indíthatjuk a Bajnokok Ligája-szezon első hazai találkozóját – mondta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.

– Nagy örömömre szolgál, hogy együttműködési megállapodást írhatunk alá a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatával. Az elmúlt években arra törekedtünk, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk a látogatóinknak, míg a MOL-PICK SZEGED-nek a minél több öröm szerzése a szurkolói számára a célja. A célközönségünk úgy gondolom, hogy közös, így remélem gyümölcsöző kapcsolatot kezdünk most meg – nyilatkozta Gazdag Dániel, az ÁRKÁD Szeged igazgatója.

A VELUX EHF Bajnokok Ligája harmadik fordulójában vasárnap 17 órakor a svéd IFK Kristianstadot fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

– Oda kell majd figyelnünk a Kristianstad ellen. Az első két fordulóban jó játékot mutattak, Barcelonában öt perccel a találkozó vége előtt még vezettek – ismertette vasárnapi ellenfelünk játékerejét Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED trénere. – Ez is jól mutatja, hogy a Bajnokok Ligájában bárki képes nyerni akár idegenben is. Tegnap nem edzettünk, ma pedig az Anna Fürdőben regenerálódnak a játékosok, holnaptól viszont már készülünk a svédek elleni meccsre. Klubunknak nagyon fontos részei a szurkolók, nem lesz ez másképp vasárnap sem. Mindig mellettünk vannak, már fél órával a kezdés előtt buzdítanak minket, legyen ez így a Kristianstad ellen is. Nagyon jó úgy játszani, hogy tele csarnok, ez teher mindig a vendégcsapat számára – zárta mondandóját Pastor.

Eddigi történelmünk során hatszor mérkőztünk meg nemzetközi kupamérkőzésen a Kristianstaddal. Négyszer a BL-ben, kétszer az EHF-kupában nyertünk ellenük.

– Nem gondolom, hogy elkényelmesednénk a ellenük. Aki lebecsüli őket, az könnyen megéghet. Ez lesz az első hazai meccsünk a BL-ben, tele lesz a csarnok, mindenki kék mezben, ez minden játékosunkat magával ragadja. Ha úgy megyünk ki a pályára, ahogy szoktunk, vagyis maximálisan betartjuk a taktikai utasításokat és koncentráltak leszünk, akkor magabiztosan nyerhetünk a svédek ellen. Sok fiatal kézilabdázó alkotja a keretüket, sokat futnak, de jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel megszerezhetjük a két pontot – nyilatkozta Zubai Szabolcs, a MOL-PICK SZEGED csapatkapitánya.

– Mindig különleges érzés a honfitársaim ellen pályára lépni, de itthon kötelező legyőznünk a Kristianstadot. Biztos vagyok benne, hogy ők is mindent megtesznek majd a győzelemért, mert nagyon csalódottak a barcelonai vereségük miatt – tekintett a jövőbe csapatunk svéd balszélsője, Jonas Källman.

Az elmúlt héten betegséggel küszködött, de a Zagreb és a Csurgó ellen is ott volt a pályán magyar válogatott kézilabdázónk, Bánhidi Bence.

– Picit még meg vagyok fázva, de már jól érzem magam – kezdte egészségügyi helyzetjelentését Bánhidi. – Jó lesz már itthon játszani telt ház előtt a Bajnokok Ligájában. Fontos győzelmeket arattunk Zágrábban és Csurgón, így önbizalommal telve várjuk a svédek elleni mérkőzést.

Jó eséllyel jubilálhat a BL 3. fordulójában Balogh Zsolt. A 28 éves jobbátlövő 248 gólt szerzett eddig a Bajnokok Ligájában.

– Nem tudtam, hogy mennyi gólom van a BL-ben, de jó érzés, hogy jubilálhatok majd, de a csapatmunka fontosabb. Remélem, hogy legalább kétszer betalálok az IFK ellen – jegyezte meg mosolyogva Balogh. – Nagyon várom már a meccset, mindig csak a győzelem elfogadható. Augusztus végén, a Kanizsa-kupán játszottunk a svédek ellen, tetszett a játékuk. Akkor sokáig tartották magukat, vasárnap szurkolóinkkal együtt győzhetünk. Látszik rajtuk, hogy fiatalok, karrierjük elején szinte tét nélkül kézilabdázhatnak. A Barcelona ellen lejátszott találkozójuk a bizonyíték rá, hogy mennyire veszélyesek tudnak lenni – vélekedett Balogh Zsolt.

Október elsejétől mobil applikációban is jelen lesz a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapata. Egyelőre csak az Android készülékeken elérhető Google Play-áruházból lehet majd letölteni applikációnkat, de hamarosan a többi operációs rendszeren is megtalálhatóak leszünk.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR