Könnyed siker az Orosháza ellen

Vissza
Könnyed siker az Orosháza ellen

A K&H férfi kézilabda liga harmadik fordulójában 35–21-re győzött a MOL-Pick Szeged az Orosháza ellen hazai pályán.

MOL-Pick Szeged - Orosházi FKSE-Linamar 35-21 (17-11)
K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric 3, Buntic 7, Zsitnyikov 5, Gaber 2, Bodó 5, Sigurmannsson 2/2. Csere: Sego (kapus), Blazevic 1, Zubai 3, Pedro 2, Källman, St. Skube 1, T. Petrus 4, Bánhidi, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Orosháza: Szabó L. - Pásztor M. 1, Ferenczi 2, D. Srsen 1, Z. Radojevics 3, Antal Sz. 1, Németh L. 3. Csere: Herjeczki 1, Majdán (kapusok), Knezevics, Zvolenszki, Morva 3, Gyene 2, Németh G. 2, Zalai, Bella 2/1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Hétméteres: 2/2, ill. 1/1.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője:  - A hétvégi BL-meccs után nehéz volt lejátszani a mai találkozót a sok utazás és várakozás miatt. A tizennégy gólos különbség nem reális, ennél jobb csapat az Orosháza. Az adódó lehetőségeinket kihasználtuk, akik a hétvégén kevesebbet játszottak, azok ma több időt töltöttek a pályán, hogy tanulják a játékrendszerünket.

Fekete Bálint, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Fáradtak voltak nagyon a fiúk, mert későn értek haza. Délelőtt volt egy átmozgató edzésünk, ahol fáradtan mozogtak. Igyekeztem kihasználni a lehetőséget, amit kaptam. Sajnálom, hogy a mérkőzés végén kaptam egy kétperces kiállítást, de hibáztam.

Buday Dániel, az Orosháza vezetőedzője:  - Nehéz heteken vagyunk túl. Még mindig sok a sérültünk, így azon voltunk, hogy javuljunk azokra a mérkőzésekre, amiken már reális esélyünk lesz a pontszerzésre. A 40. perc után érkeztek a pályára a fiatalok, mert elfáradtunk, de ekkor kaotikussá vált a játékunk. Sok sikert kívánok a Szegednek a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Németh Gábor, az Orosháza játékosa: - Gratulálok a Szegednek, akivel nem vagyunk egy súlycsoportban. Gyakoroltunk ellenük, ami sikerült, az hasznunkra válhat még a jövőben.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hosszú várakozás után a párizsi repülőtéren, végül kedd éjjel 1.15-kor ért haza a MOL-Pick Szeged. Délelőtt egy átmozgató edzésen vettek részt a játékosok, majd este már az Orosháza elleni bajnoki találkozó következett.

Juan Carlos Pastor vezetőedző ezúttal Balogh Zsoltnak és Szergej Gorboknak adott pihenőt, míg helyettük Zubai Szabolcs és Fekete Bálint került a meccskeretbe.

Bodó Richárd góljával indult a találkozó, majd Németh László révén egyenlített, majd Zoran Radojevics vezetéshez juttatta az Orosházát. A kilencedik percben már kétgólos előnyben játszhatott a vendégcsapat (3–5), de a 12. minutumban Zsitnyikov gólja után már hazai vezetést mutatott az eredményjelző (6–5). Innentől kezdve folyamatosan növelte előnyét a Szeged, de jól tartotta magát Buday-alakulat.

A második játékrész vendéggólokkal indult, de közelebb nem kerültek már a Szegedhez az orosháziak. Fáradtak a kezdőjátékosok, a fiatalok pedig már nem tudták tartani a tempót, így rohamosan nőtt a különbség a két együttes között.

A 46. percben Német Gábor találatát követően 25–18 volt az állás, ekkor viszont egy tizenhárom perces orosházi gólcsend jött, miközben a MOL-Pick Szeged kilenc gólt is szerzett (34–18). A hátralevő másfél percben Bella és Gyene kozmetikázott, így 35–21-es szegedi siker született.

A MOL-Pick Szeged legközelebb szombaton 20 órakor lép pályára, a Bajnokok Ligája második fordulójában a PPD Zagreb otthonában.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR