BL: jól kezdtünk, de kikaptunk Nantes-ban

Vissza
BL: jól kezdtünk, de kikaptunk Nantes-ban

Vereséggel kezdtük a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2017-18-as idényét Franciaországban, a Nantes otthonában.

HBC Nantes (francia) - MOL-Pick Szeged 30-26 (18-15)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Nantes, Franciaország, Salle Sportive de la Trocardiere, 4000. Vezette: Nikolov, Nachevski (macedónok).
Nantes: Dumoulin -  Balaguer 2/1, Gurbindo 6, Feliho, Claire 3, Tournat 3, Klein 6. Csere: Siffert (kapus), O. Nyokas 4, Faluvégi 2, B. Buric 1, Lagarde 1, K. Lazarov 2. Vezetőedző: Thierry Anti.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 1, Balogh 5/4, Skube 3, Bánhidi 4, Gorbok 4, Källman 4. Csere: Sierra (kapus), Petrus, Gaber 1, Sostaric 2, Bodó 1, Buntic, Zsitnyikov 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/4.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK

Thierry Anti, a Nantes vezetőedzője: – Az elején meglepett bennünket a szegediek kiváló védekezése, azonban az időkérés rendet tett a fejekben. Már-már úgy gondoltuk, hogy megvan a győzelem, de a hajrában azért izgulnunk kellett. A csapategység hozta meg végül a sikert.

Juan Carlos Pastor, a MOL- Pick Szeged vezetőedzője: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, utána azonban érthetetlen módon sokat hibáztunk támadásban. Ami az elején bejött, az a huszadik perctől egyre kevesebbszer sikerült. Még a hajrában is megvolt az esélyünk arra, hogy pontot szerezzünk, de nem éltünk a lehetőséggel.

Kiválóan indult a szezon első Bajnokok Ligája-találkozója a MOL-Pick Szeged számára. Másfél perc után már 3–0-ra vezettünk, miután Bánhidi kétszer és Källman egyszer talált be. Az ötödik percben Thiagus Petrus labdaszerzése után támadhattunk, amit Balogh Zsolt váltott gólra, így már 1–5 állt az eredményjelzőn.

Időt kértek a franciák, amely kétségtelenül más mederbe terelte a mérkőzés folyását. Dominik Klein kíméletlenül értékesítette a helyzeteit, folyamatosan csökkent az előnyünk. Gorbok azon többször jól lőtt közbe, Balogh biztosan értékesítette a heteseket, így először a 17. percben egyenlítettek a hazaiak (9–9). Gorbok továbbra is jól lőtt, így vezetni tudtunk. Kiril Lazarov húsz perc játék után érkezett a pályára, majd a 22. percben az ő gólját követően vette át a vezetést a francia gárda (13–12).

Cyril Dumoulin egyre jobban védett, Källman lövését kétszer is leradírozta még a szünetig, míg elől Tournat és Nyokas nem hibázott, így háromgólos francia előnnyel kezdődhetett a második félidő.

Sajnos nem indult olyan jól a MOL-Pick Szeged számára, mint az első, így a 35. percben már 22–17-re vezettek a hazaiak. A félidő közepére állandósult a 3-4 gólos különbség, azonban Sierra bravúrjai meccsben tartották a Szegedet.

Az 51. minutumban Dmitrij Zsitnyikov első szegedi BL-találatával 27–25-re zárkóztunk fel, de ennél közelebb már nem kerültünk a Nantes-hoz, így végül 30–26-os vereséget szenvedtünk.

A Bajnokok Ligája második fordulójában szombaton 20 órától Zágrábban lépünk pályára, de előtte még kedden 18 órától az Orosházát fogadjuk NB I-es meccsen.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.09.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR