Izgalmas meccsen nyertünk a Tatabánya ellen

Vissza
Izgalmas meccsen nyertünk a Tatabánya ellen

Két előrehozott mérkőzés után a K&H férfi kézilabda liga első fordulójában 28–25-re győztük le a Grundfos Tatabányát az újszegedi sportcsarnokban.

A mai meccskeretbe Zubai Szabolcs és Mario Sostaric nem került be. Előbbi hasfalhúzódás, utóbbi gyomorprobléma miatt.

Balogh kihagyott hétméteresével indult a rangadó, de a kipattanót értékesítette. Sigurmannsson és Bodó góljai után Vrankovic cipelte hátán a vendégeket. A 13. percben Vranjes első találatát követően már a Tatabánya vezetett (5–6). Gólra gól volt a válasz, de mindig a Tatabánya vezetett, a 23. percben már kettővel (10–12). A szünetig ledolgoztuk hátrányunkat.

A második játékrész Gorbok és Buntic blokkolt lövésével indult. A 36. percben hosszú idő után ismét előnyhöz jutottunk. Rendezetlen védelem ellen Källman kapott labdát a szélen, majd Iancu mellett a kapuba cunderezett. Négygólos vezetésünknél Bozsovics kapott piros lapot, de tovább harcoltak a vendégek. A 47. percben ismét csak egy gól volt a különbség, de Gorbok vezérletével végül háromgólos szegedi győzelem született.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Tatabányának a nagyon jó meccshez. Nem jól kézilabdáztunk ma, védekezésben és támadásban is sokat hibáztunk. Eldönthettük volna hamarabb a meccset, amikor négy góllal vezettünk és Bozsovics piros lapot kapott. Lazán vettük ezt az előnyt és majdnem baj lett belőle. A végén játszottunk emberelőnyben, gólhelyzeteket tudtunk kialakítani, ez döntötte el a találkozót. Ezen a mérkőzésen csak a két pont a pozitív, nem tetszett ma a játékunk. Nagyot kell előre lépnünk, hogy nyerni tudjunk Nantes-ban. Sokat fogunk dolgozni, bízom a csapatban.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Nehéz meccsre számítottunk, erre készültünk. Jól edzettünk, felkészültünk, de holtponton voltunk a meccsen, nagyon lassan játszottunk. Azokat a hibákat elkövettük, amikre felhívta a figyelmünket Juan Carlos Pastor. Mindenképpen győzni szeretnénk Nantes-ban, 120%-ot igyekszünk nyújtani majd.

Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője: - Gratulálok Pastornak és a Szegednek. Kemény meccs volt, a szünetig ledolgozta a MOL-Pick a hátrányát, így nulláról indultunk a második félidőben. Bozsovics piros lapja után kevesen maradtunk. Védekezéssel elégedett vagyok, azonban elfogytunk a meccs végére. Emberelőnyben nem tudtunk helyzetbe kerülni, jobban játszott a Szeged a végén. 

Harsányi Gergely, a Grundfos Tatabánya játékosa: - A Szeged Európa egyik legjobb csapata. Csak akkor van esélyünk ellene, ha szigorúan betartjuk Matics mester intelmeit. Bizonyították  a hazaiak, hogy klasszisok, hatvan percig betartották az utasításokat. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, magunknak pedig a jó játékhoz. Szerintem is az emberelőnyök megjátszása döntötte el a két pont sorsát. Sok pozitívum volt számunkra ezen a mérkőzésen. Szöllősi Balázsnak jobbulást kívánok, sok sikert a Szegednek a BL-ben.

MOL-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC 28-25 (13-13)
K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Pedro 1, Gaber, T. Petrus 1, Blazevic, Källman 5, Skube 2/1. Csere: Balogh 4, Bodó 1, Bánhidi, Sigurmannsson 7/7, Buntic 1, Zsitnyikov, Gorbok 6, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely - Pásztor Á., Vrankovic 6, Juhász Á. 5, Vranjes 3, Bozsovics 1, Vujovics 2. Csere: Iancu (kapus), Ilyés 1, Sipos, Grigoras 4, Szöllősi Sz., Harsányi 3/2, Dénes. Vezetőedző: Vladan Matics.
Hétméteres: 11/8, ill. 4/2.
Kiállítás: 8, ill. 18 perc. 

Leközelebb már a Bajnokok Ligájában lépünk pályára. Szeptember 17-én, vasárnap 19.30-kor a Nantes ellen kezdjük a csoportkört idegenben.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.09.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR