A Tatabányát fogadjuk holnap

Vissza
A Tatabányát fogadjuk holnap

A 2017-18-as bajnoki idény első rangadóját holnap 18.30-tól (tévé: M4 Sport) a Tatabánya ellen vívjuk az újszegedi sportcsarnokban. A Bányásznak ez lesz az első tétmeccse, nekünk viszont már a harmadik.

Kiválóan zárta a 2016-17-es szezont a Tatabánya májusban. A bajnokságban és a kupában is magabiztosan szerezték meg a bronzérmet, míg az EHF-kupában egészen a negyeddöntőig meneteltek. Ott a későbbi döntős német Füchse Berlin állította meg Vladan Matics együttesét kettős győzelemmel.

Nem volt nagy jövés-menés a Grundfos Tatabánya KC-nál a nyáron, mivel hasonlóan a MOL-Pick Szegedhez, a Bányásznál is az előző évad előtt volt nagyobb játékosmozgás. Mindössze három kézilabdázó érkezett Tatabányára ezen a nyáron. A román válogatott kapus, Ionut Iancu a Gyöngyösre távozó exszegedi Tóth Mihályt váltja. Mindkét átlövő pozíciójában történt változás, a balkezes posztról Leimeter Csaba a Budakalászba igazolt, helyére pedig Jakov Vrankovic aláírását szerezték meg a tatabányai vezetők a Dinamo Bukaresttől. A jobbkezes pozícióba a Székelyudvarhelyt hagyta ott a magyar klub hívószavára a román korosztályos válogatott Fekete Dániel, míg Nagy Szabolcs az NB I/B-s PLER Budapestben folytatja pályafutását.

Egy játékosára biztosan nem számíthat Matics a Szeged ellen, mivel Szöllősi Balázs a keddi edzésen súlyos sérülést szenvedett. A 24 éves irányítónak három helyen is eltört a sípcsontja.

A holnap 18.30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben sugározza, a delmagyar.hu szöveges online közvetítéssel, csapatunk közösségi médiafelületei (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) pedig részeredményekkel jelentkezik majd.

A Grundfos Tatabánya KC játékoskerete a 2017-18-as szezonra:

Kapusok: Ionut Iancu, Székely Márton, Deményi Xavér
Jobbszélsők: Pásztor Ákos, Harsányi Gergely
Jobbátlövők: Demis Grigoras, Jakov Vrankovic
Irányítók: Juhász Ádám, Szöllősi Balázs
Beállók: Sipos Adrián, Rosta Miklós, Dénes János, Szöllősi Szabolcs, Vladimir Vranjes
Balátlövők: Milos Bozsovics, Ilyés Ferenc, Fekete Dániel
Balszélsők: Milos Vujovics

Vezetőedző: Vladan Matics.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.09.06.

TOVÁBBI HÍREK

2022
11/29
Itt Celje! Kezdődik a második kör (Útinapló)

Szerda 18.45-kor a Machinesseker Bajnokok Ligájában a szlovén bajnok RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépünk pályára. Útinaplóval jelentkezünk a két napos túráról.

2022
11/28
Pénteken Zozo és Miki gyűjt adományt a Tappancsnak

Péntek 17 órakor a Napfény Parkban található TESCO-ban gyűjt adományt a Tappancsnak Szita Zoltán és Rosta Miklós.

AZ ÖSSZES HÍR