A jó védekezés eredménye magabiztos győzelem lett

Vissza
A jó védekezés eredménye magabiztos győzelem lett

A férfi kézilabda NB I hatodik fordulójából előrehozott mérkőzésen 32-15-ös sikert arattunk az Eger ellen.

MOL-Pick Szeged - Eger SBS Eszterházy 32-15 (19-8)
Férfi kézilabda NB I, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro, Balogh 5/3, Skube, Gaber 3, Bodó 4, Källman 6. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Bánhidi 2, T. Petrus 2, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 4/1, Buntic 1, Sostaric 3/1, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Eger: Stochl - Vaskó 2, Dobó 1, Bajorhegyi, Kiss G., Petro, Antl 2. Csere: Repóth (kapus), Takács 1, Aflitulin 5/1, Füzi 2, Szepesi 2, Szabó P., Lezák. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 7/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK:


Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Nagyon keményen kezdtünk védekezésben, rengeteg labdát szereztünk. Hamar nagy lett az előnyünk már az első félidőben. A második játékrészben igyekeztünk kihasználni az előttünk álló harminc percet, hogy fejlődjenek a fiatalabb játékosaink. Rengeteg munka van még előttünk.

Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-Pick Szeged játékosa: - A jövőre nézve egy nagyon jó mérkőzés volt a mai a csapatunknak. Számomra viszont nagyon nehéz volt, mivel csak ez volt a második hivatalos meccsünk. 

Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, nagyon komolyan védekeztek és támadásban is jól játszottak. Sajnos ez a realitás, a két csapat között ekkora a különbség. Mi gyengén kézilabdáztunk, a helyzeteinket nem értékesítettük, Sego megbabonázott bennünket. Kevesen vagyunk, hiányoznak a sérültjeink. A jövő héten már riválisokkal találkozunk, akkor reméljük felépülnek. Előzetesen azt gondoltam, hogy ez a meccs jól fogja szolgálni a felkészülésünket, utólag azonban ebben már nem vagyok biztos.

Füzi Dániel, az Eger játékosa: - Gratulálok én is a Szegednek. Benn maradtunk az öltözőben, túlságosan tiszteltük az ellenfelüket. Próbáltuk áttörni a védekezésüket, ami a második félidőben néha már sikerült, amikor a MOL-Pick visszavett a tempóból. Nem ezt a meccset kellett megnyernünk, viszont a jövő héten az Orosháza ellen már szükségünk lesz a két pontra.

Juan Carlos Pastor vezetőedző ma sem számíthatott Zubai Szabolcs játékára sérülés miatt, míg a betegségből visszatérő Pedróra már igen, így Szergej Gorbok kapott pihenőt.

Marin Sego kezdett a szegedi kapuban, nem is akárhogyan. Valósággal megbabonázta az egri játékosokat, főleg a szlovák válogatott beálló, Petro ziccereit érezte nagyon a horvát hálóőr. 4-0-s rohammal kezdtük a találkozót, Dobó Zsolt a 6. percben talált be először a vendégektől.

A MOL-Pick Szeged kezdősora negyedóra alatt 11-2-es eredményt hozott össze, ekkor érkezett a pályára Sostaric, Buntic, Zsitnyikov, Bánhidi, Petrus és Sigurmannsson. Előbb Vaskó, majd Takács használta ki, hogy a friss emberek még nem melegedtek bele a mérkőzésbe. Sego bravúrt bravúrra halmozott, Källman pedig biztos kézzel értékesítette a lehetőségeit, így 19-8-cal mehettek a csapatok szünetre.

A nagy előny tudatában nyugodtan játszhatott a Szeged. Óriási izgalmakat már nem tartogatott a második félidő, viszont szép gólokból nem volt hiány. Sigurmannsson parádésan cunderezett, míg Gaber svéd csavarral vette be Stochl hálóját. Végül 17 gólos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged.

Legközelebb a Tatabánya ellen lép pályára a Tisza-parti együttes. Jövő csütörtökön, 18.30-tól (tévé: M4 Sport) Vladan Matics együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.09.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR