Győzelemmel kezdtük az NB I-es szezont

Vissza
Győzelemmel kezdtük az NB I-es szezont

Tizenhat gólos sikerrel kezdtük a szezont a magyar bajnokságban. A 24. fordulóból előrehozott találkozón 34-18-ra legyőztük a Ceglédet.

MOL-Pick Szeged - Ceglédi KKSE 34-18 (18-10)
Férfi kézilabda NB I, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Bacs, Bóna.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric, Buntic 5, Skube 1, Gaber 4, Bodó 3, Källman. Csere: Sego (kapus), Blazevic 1, Balogh 10/7, Bánhidi 1, Fekete B. 1, Zsitnyikov 4, T. Petrus, Gorbok, Sigurmannsson 4/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Cegléd: Pallag - Radnics 3, Radovics 1, Juhász K. 1, Borsos 2, Grbovics 5, Lászlai 1. Csere: Koncz (kapus), Perisics 1/1, Dávid, Szabó B. 2, Tóth K. 1, Hódi 1, Megyeri, Csapi. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 8/8, ill. 3/1.
Kiállítás: 8, ill. 16 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Először is Pióker Sándor emlékére ajánljuk ezt a győzelmet. Nagyon jó viszonyt ápoltam vele személyesen én is. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kijöttek és végig szurkoltak nekünk. Szeretném, ha az összes bajnoki találkozónkon ellettünk lennének majd, mert nagyon fontosak számunkra. Az eredmény teljesen irreálisra sikeredett. Jó csapat a Cegléd, nagy meccseket fognak majd nyerni a szezonban. Ki tudtuk használni a technikai hibákat.  Nagy különbséggel vezettünk, így még nehezebben játszottak a ceglédiek, mi pedig jó ritmusban kézilabdáztunk. Zsitnyikov, Sigurmannsson és Fekete sokat játszottak, ez nagyon jó dolog. Rengeteg hibánk van még, sok munka vár még ránk. Javítanunk kell, nincs sok idő edzeni, mert három naponta meccseket játszunk. Gratulálok a Ceglédnek, jó úton vannak.

Stefan Rafn Sigurmannsson, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Nagyon tetszett a hangulat. Fontos, hogy megnyertük az első mérkőzésünket, így önbizalommal telve várhatjuk a következő mérkőzéseket. Nagyon jó érzés volt hazai játékosként kilépni az újszegedi sportcsarnokban, mivel már ismertem az atmoszférát a BL-ből. Amikor először ide érkeztem, 12 fokból jöttem a 40 fokba, ami igencsak meglepett, de már egészen jól hozzászoktam az itteni időjáráshoz, mivel elég jó klíma van a lakásomban.

Nagy Károly, a Cegléd vezetőedzője: - Úgy jöttünk Szegedre, hogy tisztában voltunk az erőviszonyokkal. Az egész felkészülés során harcos, nyitott védekezést próbáltunk. Hittünk abban, hogy minél tovább pariban tudunk lenni. Az első negyedórában jól játszottunk. Az első hibák után ez felborult, támadásban szétcsúsztunk, védekezésben pedig a beálló ellen elbizonytalanodtunk. Amikor el kezdtem cserélni, jöttek a technikai hibák, a vége egy nagyon gyenge edzőmeccs lett.

Pallag Péter, a Cegléd játékosa: - Jól esnek Pastor mester szavai. Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni a Pióker család részére. Az edzőnk úgy küldött ki bennünket a pályára, hogy harcoljunk meg a Szegeddel. Ez 18 percig sikerült. A beálló ellen rosszul védekeztünk, majd támadásban is jöttek a hibák. Megnyugtatom a szurkolóinkat, ennnél azért jobb csapat vagyunk, mint amilyennek az eredmény alapján látszunk. Ki fogjuk javítani a hibáinkat, reméljük, hogy ez eredményekben is megmutatkozik majd. Sok sikert kívánok a Szegednek a Bajnokok Ligájában.

Az emlékezés lengte be az első bajnoki mérkőzésünket.  Ma délután a Dugonics temetőben vettünk végső búcsút legendás gyúrónktól, Pióker Sándortól, aki múlt kedden hunyt el. 

A mai meccskeretbe Zubai Szabolcs hasfal húzódás, Pedro Rodríguez vírusos megbetegedés miatt nem került be, így Fekete Bálint kapott lehetőséget. A Magyar Kézilabda Szövetség új szabályának értelmében minden összecsapásra két olyan kézilabdázót is nevezni kell a 16-os keretbe, akik 1995. január 1. után születtek. Ma ennek a kritériumnak a MOL-Pick Szegedből Bánhidi Bence és Fekete Bálint felelt meg.

A mérkőzés kezdődobását klubunk egyik alapítója, Ludányi Márton végezte el. Az új idény első szegedi gólját Matej Gaber szerezte. Először a hetedik percben vezettünk a találkozón, ekkor 3-2-t mutatott az eredményjelző.

Negyedórát követően kezdett el nyílni az olló a MOL-Pick Szeged és a Cegléd között. 8-7 után meglépett a Szeged, egy 4-0-s rohammal a szünetre nyolcgólos előnyt épített fel a Pastor-alakulat.

A második játékrész felszabadult játékot hozott hazai részről, míg a vendégek sokat cserélve próbáltak visszajönni a meccsbe. A 32. percben Zsitnyikov gólja után már közte tíz volt (20-10) a különbség, a 39. minutumban pedig már duplaannyi találat állt a Szeged neve mellett (24-12).

Végül tizenhat gólos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged, az összecsapás utolsó percében a kilátogató szurkolók állva tapsolták meg a csapatot.

A következő hazai mérkőzésre nem kell sokat várniuk a szegedi szurkolóknak. Szeptember elsején, pénteken 18 órától az Egert fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.08.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR