A Ceglédet fogadjuk az NB I nyitányán

Vissza
A Ceglédet fogadjuk az NB I nyitányán

Kezdődik a szezon! Holnap 18 órától a Cegléd elleni mérkőzésünkkel elstartol a férfi kézilabda NB I 2017-18-as kiírása. A meccs a napokban elhunyt Pióker Sándor emlékéről szól, a belépő 500 forintba kerül.

Hivatalosan július 24-én a III. Pick-nikkel nyitotta meg klubunk a szezont. Első edzőmérkőzésünket az Orosháza ellen játszottuk az újszegedi sportcsarnokban, majd a romániai Nagyszentmiklóson a Vojvodina ellen léptünk pályára.

Ezután következett a kopaoniki magaslati edzőtábor, majd augusztus 18-20. között az ausztriai Styrian Handball Days felkészülési tornán szerepeltünk, amelyet a Zagreb elleni fináléban megnyertünk.

Néhány szegedi edzést követően ismét útra kelt csapatunk az elmúlt hétvégén és a szurkolók által is közkedvelt VII. OTP Bank Kanizsa-kupán játszott címvédőként. Az elődöntőben a horvát Nexe ellen 35–30-ra győztünk, míg a döntőben a svéd Kristianstaddal szemben 34–28-as sikert arattunk, mellyel címvédőként újból megnyertük a vajdasági felkészülési tornát.

A tegnapi szabadnapot követően ma már két edzés szerepelt Balogh Zsolték programjában videózással együtt. Holnap megkezdődik a 2017-18-as idény az NB I-ben, a bajnokság első találkozóját a Cegléddel vívjuk, amely a 24. fordulóból lett előrehozva.

A Pest megyei alakulat az előző szezont a 11. helyen zárta a tabellán tizenhét ponttal. A csapat kispadján maradt Nagy Károly vezetőedző, aki a ceglédiek hivatalos Facebook-oldalának adott interjújában elmondta, hogy az idei célkitűzés a legjobb hatba kerülés a bajnokságban, de ez rendkívül nehéz lesz a fennálló szűk kerettel, így a tréner személyes elvárása a tavalyi eredmény felülmúlása.

A nyári átigazolási időszak alatt nyolcan hagyták el a Ceglédet, míg négy új játékos írt alá a klubhoz, további ketten pedig az utánpótlásból kerültek fel a felnőttek közé.

A másodosztályba kiesett Mezőkövesdből érkezett a jobbkezes átlövő Tomislav Radnic, valamint Gyöngyösről Juhász Károly, míg Veszprémből Koncz Péter jött a kapuba. A legnagyobb fogásnak azonban a ceglédiek utolsó igazolása, Uros Elezovics számít. A 35 éves szerb válogatott balátlövő nagy hasznára lehet holnapi ellenfelünknek az idény során. Az utánpótlásból Aleksza Tamás kapus és Csapó Bence átlövő került fel.

A Metalurg Szkopjéba távozott a csapat második legeredményesebb kézilabdázója, Bozo Andelics. Milan Sajint a Dinamo Bukarest vásárolta ki szerződéséből, míg Bíró Balázs a feljutó Dabast erősíti ezentúl, Gidai pedig Nyíregyházára igazolt.

Maradt azonban a montenegrói válogatott két kulcsfigurája, Ivan Perisics és Nemanja Grbovics Cegléden, mint ahogyan Pallag Péter és Mirko Radovics is.

A 2016-17-es idényben a bajnokság alapszakaszában kétszer mérkőztünk meg a Cegléddel. Hazai pályán 25–20-ra nyertünk novemberben, míg a tavasszal idegenben 35–23-ra.

Érkezett:

Juhász Károly (irányító, B. Braun Gyöngyös), Tomislav Radnic (balátlövő, Mezőkövesdi KC), Koncz Péter (kapus, Veszprém), Uros Elezovics (balátlövő, ?).

Távozott:

Bozo Andelics (irányító, Metalurg Szkopje), Bíró Balázs (irányító, Dabas), Luka Karanovics (jobbátlövő, Prilep), Milan Sajin (balátlövő, Dinamo Bukarest), Bősz Dániel (kapus, Balatonfüred), Gidai Máté (jobbszélső, Nyíregyháza), Fiar Dániel (irányító, Vecsés), Tóth Norbert (balátlövő, Vecsés).

A holnapi találkozóról a delmagyar.hu szöveges online közvetítés formájában számol be, míg a csapat Facebook-oldala részeredményekkel jelentkezik majd.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.08.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR