Tornagyőzelem Magyarkanizsán

Vissza
Tornagyőzelem Magyarkanizsán

Címvédőként tornagyőzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a VII. OTP Bank Kanizsa-kupán. A döntőben 34-28-ra győztük le a svéd Kristianstadot.

Megvédte tavaly elhódított címét a MOL-Pick Szeged a Kanizsa-kupán. Idén a svéd Kristianstad volt az ellenfél a döntőben. Kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, lerohanásaikból több gólt tudtak szerezni.

A MOL-Pick először a 15. percben vezetett, akkor Pedro gólját követően 7-6-ot mutatott az eredményjelző. Fordított még a Kristianstad, majd Zsitnyikov vezérletével a szünetig megszilárdult a szegedi előny.

Jól kezdtük a második félidőt, alig négy perc alatt megdupláztuk a félidei vezetésünket. A találkozó hátralevő részére állandósult a hatgólos szegedi előny, amely néha bár csökkent egy-két találattal, az összecsapás lefújására ismét beállt.

Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged balátlövője: - Nagyon jó érzés volt ilyen sok szegedi szurkoló előtt magasba emelni a győzelemért járó trófeát. Erőt ad nekünk, hogy a Zagreb után a másik BL-ellenfelünket, a Kristianstadot is le tudtuk győzni. Ez egy jó kiindulási pont számunkra. Az ellenfélben nagyon sok fiatal játszott, sokat futottak, de a második félidőben fel tudtuk venni velük a versenyt. Több kapufát lőttem a kelleténél, remélem a bajnoki rajtra ez csökken. Tegnap nagyon fáradtnak éreztem magam, rossz volt késő este játszani. Ma már jobb tempóban tudtunk kézilabdázni. Nagyon várjuk már a bajnoki rajtot, várjuk a szurkolókat a csarnokba szurkolni.

MOL-Pick Szeged-IFK Kristianstad (svéd) 34-28 (17-14)
VII. OTP Bank Kanizsa-kupa, döntő, Magyarkanizsa, Szerbia, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 5, Zubai, Petrus 1, Bodó 4, Källman 5, Skube. Csere: Sierra (kapus), Balogh 4/3, Zsitnyikov 4, Bánhidi 2, Gorbok 2, Sostaric 2, Sigurmannsson 1/1, Blazevic, Gaber 1, Buntic 1, Fekete B. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Kappelin - J. Larsson 1, Nielsen 6, Henningsson 3, Arnarsson 4, Freiman 4, Schuster 1. Csere: L. Larsson (kapus), Eriksen 6, Lagergren, Lipovac 1, Sörensen 2/1. Vezetőedző: Lars Olsson.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Fotó: Danijela Senic

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.08.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

2024
05/06
Május 29-én lesz a döntő szegedi meccse

Véglegessé váltak a magyar bajnoki döntő időpontjai. A két győzelemig tartó párharc szegedi meccse május 29-én (szerda) 18 órakor lesz.

AZ ÖSSZES HÍR