Újból hazahoztuk a Kanizsa-kupát

Vissza
Újból hazahoztuk a Kanizsa-kupát

Magabiztos játékkal, 34-28-ra nyertünk a VII. OTP Bank Kanizsa-kupa döntőjében a svéd IFK Kristianstad ellen, így megvédtük a címünket, újból hazahoztuk a serleget.

MOL-Pick Szeged-IFK Kristianstad (svéd) 34-28 (17-14)
VII. OTP Bank Kanizsa-kupa, döntő, Magyarkanizsa, Szerbia, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 5, Zubai, Petrus 1, Bodó 4, Källman 5, Skube. Csere: Sierra (kapus), Balogh 4/3, Zsitnyikov 4, Bánhidi 1, Gorbok 2, Sostaric 2, Sigurmannsson 1/1, Blazevic, Gaber 1, Buntic 1, Fekete B. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Kappelin - J. Larsson 1, Nielsen 6, Henningsson 3, Arnarsson 4, Freiman 4, Schuster 1. Csere: L. Larsson (kapus), Eriksen 6, Lagergren, Lipovac 1, Sörensen 1/1. Vezetőedző: Lars Olsson.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

 

Szombaton este ha nem is sziporkázó játékkal, de magabiztosan harcolta ki a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Kanizsa-kupa döntőjébe jutást, 35–30-ra győzte le a horvát Nexét. A meccs emlékezetes marad a vajdasági Urbán Eszter számára, akit a Szeged brazil játékosa, Thiagus Petrus egy csokor virággal köszöntött születésnapja alkalmából. A kislány nem tudott semmit, így amikor a pályára szólították, elsírta magát, mert kedvenc kézilabdása lepte meg 13. szülinapján.
 
A torna erről is szól. A gyerekek arról beszélgetnek a lelátón, hogy kivel készítsenek közös fotót, kitől kérjenek aláírást. A MOL-Pick hihetetlenül népszerű, imádják a helyiek. Ez köszönhető a kanizsai Dukai famíliának, akik mindent megtesznek, hogy ilyen színvonalú tornát rendezhessenek.
 
A döntőre megtelt a Banja sportcsarnok, az egyik sarok kékbe öltözött, a szegedi szurkolók ismét nagy számmal érkeztek.
 
A Szeged–Kristianstad találkozó előtt az elmúlt héten elhunyt Pióker Sándorra emlékeztek.
 
Nem kezdett jól a Szeged a döntőben, főként a beálló Arnarsson villogott a svédeknél, a 14. percben 6–6 állt az eredményjelzőn. Pedro gólja után vezetett először a Pick. A 22. percben sikerült először három góllal vezetnie a Pastor-csapatnak, Zsitnyikov szerzett két remek találatot, 11–8. A félidőben maradt a háromgólos előny (17–14).
 
Bodó-bomba, Källman-ziccer: jól indult a második félidő. Sierra bravúrokat mutatott be, robogott a Szeged, különösen Pedro volt elemében, így nőtt a távolság, 24–18. Amikor cserél a Pick, az sem töri meg a lendületet,  minden poszton remek kézilabdás szerepel, így a 48. percben  29–22 volt az állás. A hajrában sem változott a helyzet, így a MOL-Pick megvédte címét, másodjára hódította el a Kanizsa-kupát,  a döntőt 34–28-ra nyerte.
 
- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.08.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
02/26
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk. Az utolsó hazai csoportmeccsünket vívjuk.

2024
02/26
Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligája A csoportjában, a 13. fordulóban a német THW Kielt fogadjuk a PICK Arénában.

AZ ÖSSZES HÍR