Bemutatjuk mai ellenfelünket, a Nexét

Vissza
Bemutatjuk mai ellenfelünket, a Nexét

Utolsó felkészülési tornáján vesz részt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ezen a hétvégén a jövő szerdai bajnoki rajt előtt. Juan Carlos Pastor vezetőedző együttese a horvát Nexe ellen lép pályára ma 20 órakor a VII. OTP Bank Kanizsa-kupán.

Egy héten belül másodszor mérkőzünk meg a Nexével. Múlt szombaton a Styrian Handball Days felkészülési torna elődöntőjében 34–23-ra győztük le a horvát csapatot. Azon a mérkőzésen Bodó Richárd volt a legeredményesebb játékosunk öt góllal, de a két új igazolásunk, Zsitnyikov és Sigurmannsson is négyszer-négyszer betalált.

A Nexe edzője az előző szezon közepe óta Hrovje Horvat, aki Zdenko Kordit váltotta a kispadon. A nyáron kilenc játékos távozott a klubtól, köztük a kiváló irányító David Spiler, vagy éppen Josip Bozic-Pavletic, aki az ősi rivális PPD Zagrebnél folytatja pályafutását. Az érkezők oldalán Kristian Pilipovic személyében osztrák válogatott kapus is található, de mindenképpen meg kell említeni a Riko Ribnicától érkezett szlovén irányítót, Patrik Lebant is, aki az ausztriai mérkőzésünkön jól mozgatta a horvát együttest.

Nyáron a klubhoz hű kézilabdások közül kulcsjátékosnak számít a balátlövő Sasa Barisic Jaman és a jobbátlövő Ivan Srsen. Mindketten öt-öt gólt szereztek a múlt heti mérkőzésen.

A Nexe legtapasztaltabb és legismertebb játékosa a 37 éves Vedran Zrnic. A horvát jobbszélső 189-szer húzhatta magára a válogatott mezt, ezeken a mérkőzéseken összesen 570 gólt termelt, amivel a nemzeti csapat történelmének harmadik legtöbb találatát jegyző játékosa. Pályafutása elején játszott Zágrábban és Ljubjanában, kétéves velenjei kitérőt követően 2006 és 2013 között a német Gummersbachot erősítette. Ezt követően egy-egy idényt töltött a lengyel Plocknál és a török Besiktasnál, a Nexébe 2015-ben igazolt.

Érkezett:

Patrik Leban (irányító, Riko Ribnica), Marko Buvinic (jobbátlövő, Bregenz), Kristian Pilipovic (kapus, Fivers), Aljaz Lavric (balátlövő, Krka), Marin Jelinic (balszélső, Ribola Kastela), Ivan Koncul (irányító, Ribola Kastela), Matko Rotim (irányító, Dakovo), Jospi Juric Grgic (balátlövő, Valur), Marin Sipic (beálló, GRK Varazdin 1930).

Távozott:

Josip Bozic-Pavletic (jobbszélső, PPD Zagreb), Marin Vegar (balátlövő, Steaua Bucuresti), Gregor Lorger (kapus, ASV Hamm-Westfalen), Mislav Nenadic (jobbátlövő, Hapoel Rishon Lezion), Damir Halilkovic (beálló, Selka Eskisehir), Mirko Herceg (balátlövő, Massy Essone HB), Tomislav Nuic (balszélső, Besiktas), Marin Sakic (beálló, Vác)

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.08.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR