Döntőbe jutottunk Ausztriában

Vissza
Döntőbe jutottunk Ausztriában

A MOL-Pick Szeged 34–23-ra legyőzte a horvát Nexét a Styrian Handball Days osztrák felkészülési torna elődöntőjében Bruckban.

Thiagus Petrus találata indította a találkozót, majd Sierra védései következtek. A Nexében leginkább a jobbátlövő Ivan Srsen volt gólveszélyes, valamint Marin Jelinic, a balszélső. A 8. percben 5–4-et mutatott az eredményjelző, míg a 11. minutumban már a Nexénél volt az előny (5–6). Gyors ritmusváltást követően labdaszerzések után vezetett lerohanásokkal a 12. percben már ismét mi vezettünk 8–6-ra. Az első félidőt Stefan Rafn Sigurmannsson kiszorított helyzetből szerzett bombagólja zárta.

A második játékrész elején tovább nőtt a különbség a MOL-Pick javára, a 10. minutumban már 26–18 állt a brucki eredményjelzőn. A holnapi döntőt is szem előtt tartva támadásban Thiagus Petrus is lehetőséget, kapott, valamint közel húsz percet Nagy Martin és Fekete Bálint is a pályán tölthetett.

A torna másik elődöntőjében, Grazban a Zagreb nagy csatában 18–17-re legyőzte a szlovén Velenjét, így Bärnbachban vasárnap 18.30-kor velük találkozunk.

MOL-Pick Szeged – RK Nexe (horvát) 34–23 (18–12)
21. Styrian Handball Days, felkészülési torna, elődöntő. Bruck, Ausztria. 300 néző.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 3, Buntic 3, Källman 3, Bánhidi 3, T. Petrus 3, Skube. Csere: Sego, Nagy M. (kapus), Gorbok 2, Blazevic, Zsitnyikov 4, Gaber, Bodó 5, Sigurmannsson 4/1, Pedro 1, Balogh 2, Skube, Zubai, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nexe: Pilipovic – Zrnic 1/1, I. Srsen 5, Leban 2, Sipic 2, Barisic Jaman 5/2, Jelinic 4. Csere: Mrdenovic, Buvinic 3, Manci Micevic, Eter, Lavric, Rotim 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 0 perc.

– Mindenki egyenlően megkapta a játéklehetőséget a két mérkőzésen. Jó volt a hozzállásunk, stabil védekezésünk és kapusteljesítményünk volt, így nyugodtan támadhattunk. A begyakorolt figurákat meg tudtuk valósítani és jól is működött, úgyhogy holnap szeretnénk egy jó meccset játszani és utána kényelmesen hazautazni – értékelte a Fivers és a Nexe ellen összecsapásokat Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged játékosa.

 – Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.08.21.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR