Bodó Richárd: Hoppá! Mi van itt!

Vissza
Bodó Richárd: Hoppá! Mi van itt!

Nyári interjúsorozatunkban következik Bodó Richárd, csapatunk balátlövője. Számára még nem kezdődött meg a szabadság, Ricsi a magyar válogatottal csütörtökön Lettországban, vasárnap itthon játszik Eb-selejtezőt. Első idényét töltötte a MOL-Pick Szegednél.

 
– Gratulálunk az eljegyzéshez!
 
– Köszönjük szépen!
 
– Meglepetés volt?
 
– Teljesen! Vivien nem sejtett semmit. Visegrádon voltunk, ott kértem meg a kezét. A család már nagyon várta az eseményt, nyolc éve ismerjük egymást, boldogságban élünk.
 
– Hamarosan lakodalom?
 
– Még azért az nincs tervben, de talán két év múlva már ez is megtörténhet. Nagyon meglepődött Vivi, először nem is tudott megszólalni, jó néhány perc eltelt, amikor elsírta magát.
 
– Térjünk rá a kézilabdára! Milyennek értékeled Szegeden az első idényed?
 
– Kezdjem azzal, hogy nagyon jó döntést hoztam, hogy a MOL-Pick Szegedbe igazoltam. Nem volt egyszerű a beilleszkedés, nehéz megtanulni azt a játékrendszert, amit Pastor mester megkövetel.
 
– Pedig sokan azt hiszik, hogy hipp-hopp máris beilleszkedik egy játékos.
 
– Én is úgy gondoltam, hogy gyorsan megy majd. De nem! Sok időnek kellett eltelnie, hogy minden jól menjen, működjön. Talán ez a bajnokságban hajrájában már látszott rajtam.
 
– Milyen volt az első BL-fellépés?
 
– Ezt soha sem felejtem. A Löwen ellen játszottunk itthon. Öltöztünk, majd mentünk melegíteni. Amint kiléptem az öltözőből, hallottam a dobok és a szurkolók hangját. Mondtam is: „Hoppá! Mi van itt?” Fel sem fogtam az első gólom, annyira a meccs hatása alatt voltam, hogy nem tudtam, hogyan örüljek.
 
– Rosszul jött neked az őszi sérülés.
 
– Nagyon! Erről sokat beszélgettünk Pastor edzővel, mert olyan meccsek következtek számunkra, ahol igazán önbizalmat szerezhettem volna. Ha egy sérülés rosszkor jön, ez most rám különsen igaz volt.
 
– A társak gyorsan elfogadtak?
 
– Kiváló csapatba csöppentem, remek társaság jött össze az öltözőben. Mindenki baráti viszonyt ápol, a MOL-Pick Szegedre az összetartás a jellemző.
 
– Mit vársz a következő szezontól?
 
– Hihetetlen rossz érzés volt a Magyar Kupa és a magyar bajnoki döntő után átvenni az ezüstérmet. Hiszek abban, hogy Zsitnyikovval és Sigurmannssonnal jobbak és erősebbek leszünk, és akkor sikerül a csúcsra érni.
 
- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.06.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR