Källman: nem szeretnénk másodikok lenni

Vissza
Källman: nem szeretnénk másodikok lenni

Hetente jelentkező nyári interjúsorozatunk legújabb alanya svéd válogatott balszélsőnk, Jonas Källman. A 35 éves kézilabdázó az elmúlt idényben 45 gólt szerzett a K&H férfi kézilabdaligában, míg a VELUX EHF Bajnokok Ligájában 70-szer volt eredményes.

– Hogyan értékeli a 2016/17-es szezont?

– Úgy gondolom, hogy jó szezont futottunk, mindig megpróbáltunk győzni, de a legfontosabb mérkőzéseken ez nem sikerült. Folytatni fogjuk a munkát és a küzdelmet azért, hogy címeket nyerjünk itthon, mert nem szeretnénk másodikok lenni. Nincs lehetőségünk arra, hogy lerövidítsük azt az utat, amelyet meg kell tennünk, keményen kell dolgoznunk. Mivel két új játékosunk lesz csak a következő idényben, folytatni tudjuk azt a munkát, amit tavaly nyáron elkezdtünk. Júliusban magasabb szintről indulhatunk, mint egy éve. Tudjuk, hogy mit rontottunk el a Veszprém elleni találkozókon. A két csapat közti különbséget csak kemény munkával dolgozhatjuk le. Megpróbáljuk őket legyőzni.

– Miben kell fejlődnie a MOL-Pick Szegednek a következő idényben?

– Mindenben. Viszont pozitívum, hogy csak két új játékost kell beépítenünk. Támadásban, védekezésben és gyors lerohanásokban is javulnunk kell. Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, így mindent meg fogunk tenni a sikerek érdekében.

– Mi lesz a Szeged legnagyobb erőssége?

– Nagyon jó társaság jött össze itt, szilárd talaj az, amire támaszkodhatunk. Mindenben erősnek kell lennünk, támadásban és védekezésben egyaránt, ha olyan csapatokat szeretnénk megelőzni, mint a Veszprém, a PSG, a Barcelona vagy a Kielce.

Sorozatunk folytatódik.

Június 14. (szerda): Bodó Richárd

Június 21. (szerda): Szergej Gorbok

Június 28. (szerda): Bánhidi Bence

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.06.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR