Adventi gyertyagyújtás Pick játékosokkal

Vissza
Adventi gyertyagyújtás Pick játékosokkal

Tatai Péter és Mikler Roland gyújtotta meg a Mars téri piac óriás adventi koszorújának második gyertyáját. A rendezvényen Juan Carlos Pastor, a Pick mestere arról mesélt, hogyan ünneplik spanyol honban a karácsonyt, míg Tatai Peti az ünnepi készülődés kul

Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics, valamint a Pick Szeged együttesének válogatott kapusai: Mikler Roland és Tatai Péter ma délelőtt nem a vasárnapi ebéd „kellékeinek” beszerzésére érkezett a Mars téri piacra, hanem adventi gyertyagyújtásra volt hivatalos.

A Vásár és Piac Kft. ugyanis évek óta ismert szegedi közszereplők közreműködésével varázsol ünnepi hangulatot a Nagycsarnok előtti térre. Ezúttal a kézilabdázókon volt a sor, akik közül Roli elmondta: bár imád enni, de csínján bánik az ünnepi falatokkal, hiszen nem szaladhatnak fel ellenőrizetlenül a kilók. Már csak azért sem, mert december 27-től a válogatottnál akad teendője: csapattársaival a januári kontinensvetélkedésre hangol.

Tatus pedig – előre látó családapaként – arról mesélt: párjával már megvették a gyerekek ajándékait, sőt, be is csomagolták azokat. Semmit nem bíznak ugyanis a véletlenre. A Mister az ünnepi szokásokkal, a spanyol karácsonnyal kapcsolatban azt mondta: nagyon szeretik a spanyol gyerekek a karácsony körüli, misztikus hangulatot. Szokás náluk, hogy Három király-, valamint Jézus bábút készítenek, amelyeket a feldíszített karácsonyfa közelében helyeznek el. Ezeket a szülők minden nap közelebb „lopják” a fához, a gyerekek pedig csodálkozva látják, hogy az ünnep „vendégei” nemsokára megérkeznek a célhoz. Az ajándékokat a spanyol gyerekek január 6-án kapják meg, kipucolt csizmáikban.

Az anekdotázást követően - az Ének iskolájából jól ismert - Tabatabai Nejad Flóra elénekelte a Csillagtükör című dalt, amely ősbemutató volt. A Csendes éj dallamaira pedig Mikler Roli és Tatai Peti meggyújtotta a Mars téri adventi koszorú második gyertyáját.

- Szeberényi Klára - 

Közzétéve: 2013.12.08.

TOVÁBBI HÍREK

2022
08/10
Taps kísérte az öltözőbe a csapatot

Remek hangulatban, népes szurkolótábor előtt játszottuk le első edzőmeccsünket. A Balatonfüred ellen 37-26-ra nyertünk.

2022
08/09
A Balatonfüredet fogadjuk szerdán

Szerdán 17 órakor az első edzőmeccsünket vívjuk a felkészülési időszakban. A PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban a Balatonfüred együttesét fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR