Ezüstérmesek lettünk a bajnokságban

Vissza
Ezüstérmesek lettünk a bajnokságban

A második meccset megnyertük, de összesítésben alulmaradtunk a bajnoki fináléban.

MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 30-27 (15-14)
Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro, Buntic 4, Skube, Gaber, Bodó 6, Källman 7. Csere: Thiagus Petrus 4, Blazevic, Bánhidi 1, Bóka, Obranovic, Balogh 6/3, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Alilovic - Marguc 1, Sulic 2, Nagy L. 3, Schuch, Terzic, Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Pálmarsson 5, Ilics 2, Nilsson 2, Lékai 4, Blagotinsek 1, Gajic 4/3, Iváncsik G. 1. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Hétméteres: 4/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
A párharc győztese: a Telekom Veszprém 50-47-es összesítéssel.

Fantasztikus közönségünk ezúttal is megtöltötte a csarnokot, kiváló körítés mellett kezdődött a bajnoki döntő második meccse. Csapatunkból Szergej Gorbok mellett José Manuel Sierra sem vállalta a játékot sérülés miatt, helyettük Bóka Bendegúz és Urh Kastelic került a keretbe.

Veszprémi góllal indult a meccs, utána viszont mi jöttünk. Källman talált be szegedi oldalról először, majd a támadásban is lehetőséget kapó Thiagus Petrus három gólt jegyzett (4-2). Mi vezettünk, de két gólnál nagyobb előnyt nem sikerült kiharcolni. Bunitc és Bodó szállította a gólokat, emellett a szélről Källman is hatékony volt, például ilyen gólokat szerzett:

10-10-nél egyenlítettek a vendégek, de Petrus és Bodó újabb találatával 12-10 volt ide. A csak a hetesre beálló Balogh Zsolt góljával lett 15-13, Nilsson alakította ki a 15-14-es félidei eredményt.

A második játékrészt jobban kezdte a Veszprém, Nagy és Lékai góljaival fordítottak (16-17). A második félidőre támadásban beszálló Balogh hetest harcolt ki, amit be is lőtt, majd ismételt. 20-22-nél először vezettek kettővel a veszprémiek, időt is kért Juan Carlos Pastor. A kapuba Urh Kastelic érkezett.

Jól szállt be, védései voltak, Balogh két akciógóljával és Källman találatával pedig fordítottunk (23-22) az utolsó negyed óra előtt. Bodó bombája és Balogh újabb akciógólja után kettővel vezettünk, 26-24-nél tíz perc volt hátra. Balogh hát mögötti passzát Källman szelídítette meg, majd a kapu közepébe lőtt: 29-26-nél először volt három gól a hazai előny. Ennél nagyobbra nem hízott a különbség, a vége 30-27 lett.

A Szeged nyert, összesítésben azonban a Telekom Veszprém volt a jobb, amely így bajnoki címet ünnepelhet: csapatunk második helyen végzett a bajnokságban.

Közzétéve: 2017.05.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR