Hatgólos vereség Veszprémben

Vissza
Hatgólos vereség Veszprémben

A K&H férfi kézilabdaliga bajnoki döntőjének első mérkőzésén 23–17-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 23–17 (8–10)
Férfi kézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés. Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Mikler (16 védés) – Marguc, Sulic 1, Nagy L. 3, Schuch, Terzic, Ugalde 3. Csere: Alilovic (1/1 védés), Ilics 2, Pálmarsson 3, Nilsson 2, Lékai 4, Gajic 4/1, Iváncsik G. 1, Blagotinsek. Vezetőedző: Javier Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Sierra (11 védés) – Pedro, Buntic, Skube, Gaber, Bodó 5, Källman 4. Csere: Sego (3 védés), T. Petrus 1, Bóka, Balogh 4/4, Bánhidi, Blazevic, Obranovic 1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/4.

Juan Carlos Pastor és Bodó Richárd nyilatkozata:

 

A bajnoki döntő első találkozójára Alen Blazevic felépült sérüléséből, míg Szergej Gorbok nem tudta vállalni a játékot, így Bóka Bendegúz került helyette a meccskeretbe.

A MOL-Pick Szeged kezdte a mérkőzést. Bodó és Petrus góljaival 2–0-ra vezettünk. Kiválóan védekeztünk, José Manuel Sierra pedig fontos pillanatokban védett. Renato Sulic révén négy perc negyvenöt másodperc után talált be először a Veszprém. Sierra parádésan védett, az első játékrész során kilenc védést mutatott be. Jonas Källman harmadik találata után már 10–5-re vezettünk a 25. minutumban, innen jött fel a szünetig 10–8-ra a Veszprém Gajic két és Ugalde egy góljával.

A második félidőt a hazaiak kezdték. Egészen a 37. percig vezettünk, akkor veszprémi emberelőnyben Nagy László maradt üresen és egyenlített. Matej Gaber 12-12-nél fontos labdát szerzett, majd a támadásból Sostaric szerzett gólt középről. Balogh Zsolt szinte hibátlanul lőtte a hétmétereseket, viszont átlövéseit Mikler rendre olvasta. A 44. percben is így történt, majd az ellentámadásból Lékai juttatta először vezetéshez a Veszprémet (14-13). A félidő derekán Momir Ilics átlövései megtörték a szegedi védelmet, majd Lékai talált be kétszer, ennek okán az 57. percben már hattal mentek a hazaiak. Támadásban alulteljesítettünk, sok ziccerünk kimaradt. Négy másodperccel a mérkőzés vége előtt Nagy szabálytalankodott. Emberelőnyben Sostaric kapott labdát és szerzett gólt a jobbszélről, de a játékvezetők annulálták azt.

Így tehát a döntő második összecsapását hatgólos hátrányból indítja a MOL-Pick Szeged szerdán 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.05.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR