Bajnoki döntőre fel!

Vissza
Bajnoki döntőre fel!

Kezdődik a bajnoki döntő! Holnap 15.45-től a Veszprém Arénában kezdjük meg a finálét a Telekom Veszprém ellen.

A K&H férfi kézilabdaliga alapszakaszát a MOL-Pick Szeged nyerte a Veszprém előtt, így a Tisza-parti együttes játszhatja hazai pályán a bajnoki döntő visszavágóját. Mindkét csapat 50 pontot gyűjtött 26 mérkőzésen, így az egymás elleni összevetés döntötte el a végső helyezéseket. Ebben a Pastor-csapat volt a jobb, mivel ők otthon három góllal győztek (26–23), míg a Sabaté-legénység kettővel (24–22).

Az alapszakaszban a MOL-Pick Szeged kapta a legkevesebb gólt, valamint a legtöbbet lőtte. Házi góllövőlistánk dobogóján a Sostaric, Balogh, Bodó trió végzett 106, 103, illetve 92 találattal.

A veszprémiek hússzal kevesebbszer voltak eredményesek a bajnokságban, tíz góllal többet kaptak, mint a Szeged. Legeredményesebb gólszerzőjük a három jobbszélső volt. Marguc 70, Gajic 69, Gulyás 53 találatot jegyzett.

A 2016/17-es idényben eddig háromszor mérkőzött meg egymással a Szeged és a Veszprém. A bajnokságban az otthon játszó együttes nyert, míg a magyarkupa-döntőben drámai csata után egy időn túli hétméteressel a Veszprém nyert 23–22-re Debrecenben.

A Veszprém idén négy fronton mérettette meg magát, ebből már kettőt befejezett. A MK-t ellenünk megnyerte, míg a SEHA-liga fináléjában a Vardar Szkopje 26–21-re győzött a Veszprémmel szemben. A Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében a PSG-vel került össze.

A bajnoki döntő első meccsét szombaton 15.45-től az M4 Sport élőben közvetíti. Csapatunk közösségi médiás oldalai (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) képekkel, videókkal, míg a delmagyar.hu online szöveges közvetítéssel jelentkezik a helyszínről.

–Becsei Dávid–

Közzétéve: 2017.05.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/27
Szerdán közönségtalálkozó a berlini hősökkel

Szerdán a bajnoki döntő szegedi meccse előtt köszöntjük a 2014-ben EHF-kupát nyert csapatunk tagjait. 16 és 17 óra között a Szurkolói bolt mellett pedig a szimpatizánsok találkozhatnak a játékosokkal.

2024
05/27
Bronzérmes az U16-os akadémiai csapatunk

Véget ért a bajnokság az első osztályú U16-os bajnokságban. Akadémiánk csapata bronzérmet szerzett.

AZ ÖSSZES HÍR