Győzelemmel búcsúztunk a szegedi közönségtől

Vissza
Győzelemmel búcsúztunk a szegedi közönségtől

Végig magabiztosan vezetve győzelemmel búcsúztunk a szegedi közönsgétől, 35-25-re nyert a Pick Szeged a Győr elleni hazai bajnokin. A meccs előtt rengeteg plüssállatot dobott be a 2500 fős publikum.

Pick Szeged-SZESE Győr 35-25 (20-11)
Férfi kézilabda NB I, alapszakasz, 15. forduló, 2500 néző. Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezeti: Felhő, Öcsi.

Pick Szeged: Mikler - Zubai 6, Ilyés 2, Kekezovics 1, Balogh 2, Parrondo 1, Mindegía 2. Csere: Tatai (kapus), Larholm 6, Ancsin 6, Vranjes 2, Vadkerti 2, Sulc 4, Gidai, Hegedüs 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

SZESE Győr: Lorger - Rosta, Németh 2, Gebhardt 7, Halász 2, Mota 4, Hernandez. Csere:  Somogyi (kapus), Szabó 3, Terenyi 2, Rivnyák 1, Simon 2, Kalmár 1, Gubó 1. Vezetőedző: Magí Serra.

Hétméteres: 4/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Miben rejlik a Pick Szeged ereje? A történelmében, az, hogy lassan 52 éve létezik a városban profi kézilabda. A közönségben, aki mindig kitartott a csapat mellett. Jóban, rosszban. Ünnepelt, amikor nyertünk, szomorkodott, amikor vesztettünk. Ezek vagyunk MI: a PICK SZEGED!
2013. december 7-én ismét bizonyított a csapat, a szegedi drukkerhad, hogy ebben a családba tartozni nagy dicsőség!

2500-an jöttek el 2013 utolsó hazai meccsére, a Győr elleni találkozóra, amit végül 35-25-re nyertünk meg. Simán, végig vezetve. Voltak szép pillanatok, voltak gyengébb periódusok, de ilyen minden meccsen előfordul.

Szép volt a kezdés. Kicsi gyerekek mehettek be a Pick-játékosokkal. Télapóra kapták ajándékba. Micsoda élménnyel gazdagodtak, ők biztos, hogy Pick-drukkerek lesznek. Csodás volt látni, hogy Tatai Peti kislánya, Lili integetve, boldogan fut be apukájával. De a többiek is hasonlóan éreztek.

És jött az, amire senki sem számított. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 és repültek a plüssállatok. Mennyi! Jó ég! Percekig tartott összegyűjteni. Köszönjük, mert mind-mind jó helyre került. Ez az erő, ami a Pick-táborban rejlik. Ezért szeretjük a csapatot.

A meccs végén mindenki várta a fiúkat, akik szokás szerint körbementek pacsizni. "Köszönjük! Szép Karácsonyt! Boldog Új Évet!" - szóltak a MI fiaink a szurkolók felé. A drukkerek szeretik a fiúkat, a játékosok a drukkereket. Ez egy klub életében a legfontosabb.

A meccset végül simán nyertük, zsinórban a 18. győzelmünket arattuk. Szerdán jön egy kőkemény ütközet Tatabányán. Ismerve a csapatot a szívüket kiteszik, hogy megszerezzék az újabb győzelmet. Mert ők is tudják: "Csak Előre!"

Juan Carlos Pastor: - Az első félidőben öt-egyet, a másodikban hatosfalat védekeztünk, hogy gyakoroljuk mindkettőt. Emellett az volt a cél, hogy mindenki nagyjából fél órát legyen a pályán. Addig volt igazán jó a meccs, amikor tíz gólos vezetést szereztünk.

Süli Róbert

Közzétéve: 2013.12.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR