Tízgólos siker a Füred ellen, megnyertük az alapszakaszt

Vissza
Tízgólos siker a Füred ellen, megnyertük az alapszakaszt

A K&H férfi kézilabdaliga huszonhatodik fordulójában 29-19-re legyőztük a Balatonfüredet, így az élen zárjuk az alapszakaszt.

MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 29-19 (16-11)
K&H férfi kézilabdaliga, 26. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric 5/3, Buntic 4, Petrus 5, Bánhidi 1, Källman 2, Skube 2/1. Csere: Sego (kapus), Balogh 1/1, Gaber 2, Bodó 2, Pedro 3, Obranovic 1, Bóka 1, Zubai, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Fazekas - Déber, Kasparek 3, Németh B. 2, Debreczeni 3, Vasvári 3, Varsandán 1. Csere: Risztanovics (kapus), Gerdán, Nemes 4, Gábori, Ivanovics 1, Petrovszki 2, Szilágyi. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 10/5, ill. -.
Kiállítás: -, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Gratulálok mindenkinek a csapatban az alapszakasz-elsőséghezm játékosoknak és vezetőknek egyaránt. Negyedik éve dolgozom Magyarországon, először tudjuk első helyen zárni az alapszakaszt a Veszprém előtt. Ez nem jelent semmit, mert van egy oda-vissza vágós csata a Veszprém ellen, meg szeretnénk nyerni akkor is a bajnokságot. Jól védekeztünk, a Füred nem találta ennek az ellenszerét, ezért hét a hat ellen játszottak. Nekem ez a formáció nem tetszik, de mi is fogjuk használni a jövőben, ahogy eddig is. Nem játszottunk jól, sok hetest kihagytunk. Mindenki kapott lehetőséget. Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a második játékrészt pedig lejátszottuk. Igyekszünk minél többet pihenni és felkészülünk a döntőre.

Matej Gaber, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Nagy eredmény, hogy megnyertük az alapszakaszt, de jól fel kell készülnünk a döntőre, mert szeretnénk egy aranyéremmel befejezni a szezont. 

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: - Gratulálok a hazai csapatnak, mert kiváló játékkal már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát. Fiatalok kaptak nálunk lehetőséget, mivel a mérkőzés előtt, Győri és Kemény sérüléssel bajlódott. Hat a hat ellen nem játszottunk jól, így lehoztuk a kapust. Ebben a felállásban ez az eredmény ránk nézve hízelgő. Teljesen más dimenzióban játszott a Szeged, ahogy teljesen más céljai is van hozzánk képest.

Az utolsó alapszakasz-mérkőzés alkalmával a Balmazújváros elleni kerethez képest egyet változtatott Juan Carlos Pastor vezetőedző. Stefan Sunajko helyére Balogh Zsolt került be. 

Jó védekezésünknek köszönhetően tízgólos sikert arattunk a Balatonfüred ellen. Az első perctől kezdve vezettünk, többnyire 2-3 góllal, majd a szünetre öttalálatos fórra mehetett a MOL-Pick Szeged.

Szinte az egész mérkőzésen kapusa nélkül, hét a hat ellen támadó Balatonfüred ahogy fáradt, úgy nőtt a két csapat között a különbség. A szegedi közönség a 43. percben számolhatott rá a vendégekre 24-14-nél.

Mindössze a megítélt büntetők felét, ötöt lőttünk be. Az 51. minutumban Sostaric értékesítette hétméterese után mutatta az eredményjelző a legnagyobb különbséget, 28-16-ra vezetett a MOL-Pick. A mérkőzés végére visszajöttek a fürediek tíz gólra.

Mai győzelmünk azt jelenti, hogy az élen zárjuk az alapszakaszt, és a bajnoki döntő visszavágóját játszuk az újszegedi sportcsarnokban. Az első mérkőzést május 20-án 15.45-től, míg a másodikat 24-én 18 órától játsza csapatunk a Veszprém ellen.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.05.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR