Három góllal kaptunk ki a PSG ellen

Vissza
Három góllal kaptunk ki a PSG ellen

A franciák 30-27-re nyerték a BL-negyeddöntő első meccsét az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) 27–30 (14–16)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Sorin-Laurentiu Dinu, Constantin Din (románok).
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric, Petrus, Källman 4, Bánhidi 4, Gorbok 2, Skube 2. Csere: Sego (kapus), Balogh 5, Gaber, Pedro 6/3, Bodó 2, Buntic 1, Zubai 1, Obranovic, Bóka. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
PSG: Omeyer - Abalo 3, Rémili 3, N. Karabatic 7, L. Karabatic 2, M. Hansen 7/1, Gensheimer 6/1. Csere: Skof (kapus), Narcisse, Stepancic 1, Kounkoud 1, Nielsen. Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic.
Hétméteres: 7/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 18 perc.

A világ egyik legerősebb kerettel rendelkező csapata ellen játszottunk a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Nikola Karabatic találatával indult a meccs, a szegedi oldalon Balogh volt először eredményes (1-2). Sierra már az elején remekelt a kapuban, a túloldalon viszont Omeyer nem fogott ki jó napot, hamar le is cserélték.

Támadásban rendszeresen talált rést a szegedi gárda a párizsi falon, ám a PSG többször is azonnal válaszolt a szegedi gólokra. Balogh Zsoltnak nagyon ment, de Källman is veszélyesen játszott, míg az alig cserélő franciáknál Gensheimer szállított a szélről a gólokat.

Juan Carlos Pastor többet változtatott, a jobbszélen például Pedro góllal szállt be, és Balogh akciógóljaira sem lehetett panasz, hetesből viszont kétszer is hibázott. A félidő vége Bodó Richárdé volt: előbb akcióból talált be, majd bravúros lövéssel, időntúli szabaddobásból mattolta a francia védelmet és Skof kapust (14-16).

Bánhidi találatával indult a második játékrész, egy gólra jöttünk fel (15-16). Egyenlíteni nem sikerült, és bár Källman középkezdésből lőtt az üres kapuba, a PSG Nikola Karabatic góljaival hárommal is vezetett (17-20).

Három kimaradt hetes után Pedro próbálkozott, a spanyol pedig kétszer is eredményes volt a vonalról (20-21). Sőt, lőtt még egy hetest, majd Källman passzából egy kínait, ekkor ő felelt a gólokért szegedi oldalon (22-23).

Az 50. percben Skube talpról volt eredményes, ekkor szintén csak egy volt a különbség (24-25). Csapatkapitányunk Zubai Szabolcs is gólt lőtt, a kapuba pedig érkezett Marin Sego. Három perccel a vége előtt védett is egy ziccert, ekkor 26-28 állt az eredményjelzőn, és időt kért Juan Carlos Pastor. A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, 27-30-as végeredményt Rémili állította be.

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a PSG-nek a mai győzelemhez. Mindent megtett a csapatom a siker érdekében, nekik is gratulálok. Dolgozunk tovább a héten, megyünk Tatabányára és Párizsba. Új csapat vagyunk, minden meccs a fejlődésünket szolgálja.

Pedro Rodríguez, a MOL-Pick Szeged játékosa:  - Gratulálok a Párizsnak a győzelemhez. Apróságokon dőlt el a siker, megpróbáltunk győzni, de nem sikerült. Készülünk a Tatabánya ellen, biztosan kielemezzük majd a mai hibáinkat. Párizsban nagyon nehéz lesz nyerni.

Zvonimir Serdarusic, a Paris SG vezetőedzője: - Nagyon örülök, hogy Szegeden nyerni tudtunk. Jól játszottunk, vezettünk végig, de a maximumot kellett nyújtanunk. Nem szabad elhinnünk, hogy egyszerű lesz a visszavágó, mert a Szeged idegenben is kiegyensúlyozottan képes kézilabdázni.

Gorazd Skof, a Paris SG játékosa: - Nehéz megmondani, hogy miért nyertünk három góllal. Valószínűleg azért, mert jobban védekeztünk a Szegednél. Tudtam mi vár itt ránk, mert a Celjével játszottam ebben a csarnokban 2004-ben és megtapasztalt ezt a fantasztikus atmoszférát. Jó formában vagyunk, megnyertük a Ligakupát, győztünk a Montpellier ellen, fejlődünk folyamatosan.

Közzétéve: 2017.04.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR