Először a BL-ben a Paris SG ellen

Vissza
Először a BL-ben a Paris SG ellen

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a MOL-Pick Szeged a francia Paris SG csapatát fogadja. A két gárda még sohasem játszott egymás ellen a BL-ben. Tét a kölni négyes döntő.

A hét eddig a készülés jegyében telt. Vasárnap egy újabb erőpróba vár ránk, méghozzá a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A világ egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, jön a francia Paris SG. Klasszisok sokaságával, világsztárokkal a soraiban veszi fel ellenünk a küzdelmet a gall együttes. Az európai topligában még sohasem játszottunk ellenük.

Eddig a BL-ben a franciák közül a Montpellier, a Dunkergue volt a riválisunk, a PSG-vel még nem találkoztunk. Az 1997–1998-as idényben a City-kupában viszont már összecsaptunk a Párizzsal, és sikerült őket búcsúztatnunk. Idegenben 24–19-re kikaptunk, itthon viszont 26–19-re nyertünk. Szotyori István 6 gólt szerzett, Borsodi Péter és Avar György 4–4 találatot jegyzett.

Nikola és Luka Karabatic, Omeyer, Hansen, Abalo, Narcisse, Gensheimer, Rémili, Skof, Accambray, Barachet. Ezek a kézilabdában jártasaknak és talán még azoknak is sokat mondanak, akik nem napi szinten figyelik a játékot. Klasszisok! Mind! Ez a csapat lesz az ellenfelünk, a világ egyik legjobb együttesét láthatják szurkolóink vasárnap!

És mi arra készülünk, hogy meglepetést szerezzünk. Teljes a keretünk, mindenki harcra kész, várja a PSG elleni ütközetet.

Sokszor bizonyítottuk már, hogy az újszegedi sportcsarnok egy katlan, szurkolótáborunk olyan hangulatot képes teremteni, hogy klasszis csapatok is lógó orral távoztak a mi „szentélyünkből”.

Ki ne emlékezne arra a meccsre, amit a 2003–2004-es idényben vívtunk éppen a Nikola Karabaticcsal felálló Montpellier ellen, a gallokat akkor 29–22-re vertük – Mezei és Laluska 6–6 gólt szerzett –, idegenben csak 1 góllal kaptunk ki, így búcsúztattuk őket. De a 2011–2012-es idényben sem mi számítottunk esélyesnek a „Montepite” ellen – éppen Párizsból jöttek hozzánk –, azonban Fero Sulc 9, Lékai 8 és Ancsin 6 góljának köszönhetően 38–35-re nyertünk. Volt is ünnep a lefújás után.

Csütörtökön két edzés, pénteken és szombaton egy-egy foglalkozás szerepel a programunkban.

Idén ez lesz a 17. meccsünk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Eddig 10-szer nyertünk, egy döntetlen játszottunk, és ötször szenvedtünk vereséget. 435 gólt dobtunk, 398-at kaptunk.

A továbbjutás két meccsen dől el, a visszavágót jövő szombaton 20.45-kor vívjuk Párizsban.

A vasárnapimeccset a Sport 1 TV élőben adja, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással számol be, míg a Rádió 88 a helyszínről élőben tudósít. 

Pénteken 15 órától az újszegedi sportcsarnokban korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni a meccsre.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.04.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR