Magyar Kupa: a Tatabányával játszunk az elődöntőben

Vissza
Magyar Kupa: a Tatabányával játszunk az elődöntőben

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a TIPPMIX férfi magyar kupa négyes döntőjének elődöntőjében ma 17.15-től a Grundfos Tatabánya ellen lép pályára. Vladan Matics tanítványai a mi csapatunkhoz hasonlóan még versenyben vannak a nemzetközi porondon. Az

A K&H férfi kézilabda ligában a Tatabányának mindössze már csak egy pontra van szüksége, hogy bebiztosítsa matematikailag is, hogy a harmadik helynél rosszabbon már nem végezhet. A negyedik pozícióért a másik MK-elődöntő egyik részvevője, a Csurgó, valamint a Balatonfüred és a Budakalász versenyzik.

A Tatabányának öt mérkőzése van hátra az NB I-ben, többek között a MOL-Pick Szeged elleni, mivel a Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottsága elfogadta a szegedi óvást a decemberben lejátszott találkozóval kapcsolatban.

Az NB I-es góllövőlista második helyén áll a Grundfos Tatabánya KC montenegrói válogatott balszélsője, Milos Vujovics 113 találattal. A MOL-Pick Szeged legeredményesebb játékosa a hazai pontvadászatban Mario Sostaric 99 góllal, míg Balogh Zsolt 94-szer, Bodó Richárd 83-szor zörgette meg az ellenfelek kapuját.

Az EHF-kupa küzdelmeibe a selejtezők harmadik fordulójában csatlakozott a Tatabánya. Az izraeli Maccabi Srugo Leziont kettős győzelemmel búcsúztatták, így Ilyés Ferencék a csoportkörben folytathatták, ahol a német Magdeburggal, a dán Koldinggal és az izraeli Maccabi CASTRO Tel Avivval kerültek össze.

Az izraeli csapat ellen Győrben három-, idegenben négy góllal győztek Vladimir Vranjesék. Nem kis bravúrt végrehajtva, a szebb napokat is látott Koldingot szintén legyőzték oda-vissza. Hazai pályán 28–26-ra, Dániában pedig 29–26-ra nyert a Tatabánya. Ez a négy siker azt jelentette kék tigrisek számára, hogy utolsó hazai meccsükön a Magdeburg ellen a csoportelsőségért játszhattak. A németek azonban az olimpiai bajnok Michael Damgaard vezérletével nem hagyták magukat (28–31). Nyolc ponttal negyeddöntőbe jutott a Grundfos Tatabánya, ahol az egykori kézilabdázónkkal, Petar Nenadiccsal felálló Füchse Berlin lesz az ellenfél.

A TIPPMIX férfi Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntőjében a MOL-Pick Szeged ma 17.15-kor lép pályára a Tatabánya ellen. A mérkőzésről a delmagyar.hu élő szöveges tudósítással jelentkezik, a Rádió88 élőben tudósít. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Csapatunk honlapja beszámolókkal, közösségimédia-oldalaink (Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram) pedig fotókkal, videókkal jelentkeznek a helyszínről.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.04.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR