Presov, Nantes és Kristianstad az ellenfelünk (frissítve)

Vissza
Presov, Nantes és Kristianstad az ellenfelünk (frissítve)

Csütörtök délben sorsoltak az EHF-kupában. A Pick Szeged a C csoportba került, ellenfelünk lesz a szlovák Tatran Presov, a francia Nantes és svéd Kristianstad.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Három jó csapatot kaptunk ellenfélül, lehetett volna könnyebb, de erősebb is a csoportunk. A Presov remekel a SEHA Ligában, a Metalurg együttesét is legyőzték, így komolyan oda kell figyelni rájuk. A Nantes-ban négy spanyol játékos szerepel, több kiváló kézilabdással, erős csapat. A svéd kézilabda mindig is minőséget képviselt, így a Kristianstad is komoly ellenfél. Bízom benne, hogy minden játékosom egészségesen tér majd haza az Európa-bajnokságról, és akkor sikerül kiharcolnunk a továbbjutást.

Marko Krivokapics másodedző: – Nehéz csoportba kerültünk, de itt a legjobb 16 között még nincs gyenge ellenfél. Fontos lesz, hogy a hazai meccseket megnyerjük, és idegenben is tudjunk diadalmaskodni, mert így meglehet a továbbjutás, ami a célunk.

A szlovák Tatran Presov – ismerős, három éve szerepelt a magyar NB I-ben –, a francia Nantes és a svéd Kristianstad lesz a Pick Szeged ellenfele az EHF-kupa csoportkörében. A magyar együttes az első kalapba került, és sorolták be a C csoportba.

Nézzük az ellenfeleket, először a szlovákokat, akik az előző körben a szlovén Maribor ellen jutottak tovább, otthon 34–26-ra nyertek, idegenben azonban 30–28-ra kikaptak. Továbbra is a litván „égimeszelő”, Kristopans számít a gólfelelősnek. Tomás Urbán játszott a Veszprémben, Urbánból szépen igazolt a szlovák bajnok, hiszen négy ilyen nevű kézilabdázó is erősíti a soraikat. Cseh, ukrán, szerb és lengyel légiósok is szerepelnek náluk. Az viszont nem meglepő, mert ez már évek óta megszokott: vezetik hazájuk bajnokságát.

A francia Nantes - az elmúlt idény EHF-kupa döntőse - már a 2. fordulóban bekapcsolódott a küzdelembe az EHF-kupában, a szerb Partizant kettős győzelemmel verte, majd a norvég Elverum ellen (28–21, 24–23) is továbbjutott. Négy spanyol légiósuk van, közülük a 37 éves Enterrios a legismertebb, illetve a szlovén válogatott kapus
– több meccsen is védett a BL-ben a Pick ellen – Skof is a meghatározó játékosok közé tartozik. A Nantes jelenleg az ötödik a francia bajnokságban.

A sötét ló kategóriába tartozik a svéd Kristianstad. Jelenleg második hazája bajnokságában, a 3. fordulóban a román Bacaut 40–25-re verték otthon, majd idegenben 27–23-ra kikaptak. Legnevesebb játékosa a BL-győztes (Hamburg) kapus, Beutler, aki a Flensburg színeiben járt Szegeden. A dán Madsen és az izlandi Gudmundsson légiós a keretben, a többiek svédek. A csoportküzdelem jövő februárban kezdődik.

A csoportok.

A csoport: Hannover (német), Ademar León (spanyol), Lugi (svéd), Csurgó.

B csoport: Montpellier (francia), Skjern (dán), Zomimak (macedón), Sporting Lisboa (portugál).

C csoport: Pick Szeged, Tatran Presov (szlovák), Nantes (francia), Kristianstad (svéd).

D csoport: Füchse Berlin (német), Constanta (román), Chambéry (francia), Hlohovec (szlovák).

Közzétéve: 2013.12.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/08
10 éves EHF-kupagyőzelmünk ünnepére készülünk

2014. május 18-án Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Jövő szombaton lesz 10 éve. Ünnepi eseményekkel készülünk.

2024
05/07
Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre

Szerdán indul a jegyértékesítés a Veszprém elleni bajnoki döntő szegedi mérkőzésre.

AZ ÖSSZES HÍR