Hivatalosan is bemutatták a Tappancs-Pick naptárat

Vissza
Hivatalosan is bemutatták a Tappancs-Pick naptárat

Csütörtök délelőtt a Kárász utcai Corso Caféban hivatalosan is bemutatták a Tappancs Alapítvány 2014-es naptárát, amelyen a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a játékosai szerepelnek a menhely kutyáival, macskáival.

– A tavalyi, vízilabdásokkal készített naptár sikere után egyértelmű volt, hogy idén is folytatjuk az akciónkat, mivel országosan is jó visszhangja volt – mondta tegnap Szerencsés Tilla, a Tappancs Állatvédő Alapítvány munkatársa a Pick Szeged kézilabdásaival közösen készített 2014-es naptárt bemutató sajtótájékoztatón, a szegedi Corso Caféban. Az alapítvány tavaly az A-Híd Szegeddel működött együtt a befogadásra váró állatok fotózásában, most pedig a Pick bólintott rá első szóra a felkérésükre. A helyszín a Szeged-Rókus vasútállomás egyik elhagyott épülete volt, ezzel is érzékeltetve, hogy milyen elhagyott lehet egy gazdátlan állat.

– Először félve kérdeztem meg a játékosokat, hogy lenne-e kedvük egy ilyen jótékonysági akcióhoz, ám mindenki szívesen állt kamera elé. Annyi kérésük volt, hogy a félmeztelen képek helyett civilben lehessenek, ennek az is az üzenete, hogy úriemberként is lehet szeretni az állatokat. A családos játékosok elhozták a fotózásra a gyermekeket, feleségeket, a keret nagy részének eddig is volt kapcsolata a háziállatokkal. Ancsin Gábor például saját kutyáival látható a naptárban – árulta el Fekete György, a Pick klubmenedzsere, aki háromgyermekes apaként egy macskával és egy tengerimalaccal is együtt él. A szegedi klub számára ezek a jótékonyság hetei, a Fehér Miklósra történő megemlékezések és a naptár mellett a szombati, Győr elleni hazai meccsen rendezik meg a plüssállat-dobálós akciójukat.

Jó hír, hogy bár a naptár csak nemrég került az utcára, a benne található állatok közül már több új otthonra lelt. Tavaly Decker Ádám, az A-Híd azóta világbajnoki címet is nyert játékosa is örökbe fogadott egy kutyát.

A naptárhoz hozzá lehet jutni a szegedi karácsonyi vásárban, valamint lesz egy stand felállítva a Győr elleni bajnokin, közvetlenül a küzdőtér mellett, sőt megrendelhető az alapítvány honlapján is. Mivel a fotós, Buknicz Tímea, valamint a Pick sem kért ellenszolgáltatást a fotózásért, az eladásokból származó teljes bevételt a Tappancs Állatvédő Alapítvány kapja.

Közzétéve: 2013.12.05.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/05
Kedden kezdődik a döntő 3. mérkőzésére a jegyértékesítés

Pénteken 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntéjének harmadik, mintent eldöntő mérkőzésére a PICK Arénában kerül sor. Jegyinformációk az árusítással kapcsolatosan.

2023
06/05
Pénteken jön a mindent eldöntő mérkőzés

34–27-es vereséget szenvedtünk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsén a Telekom Veszprém otthonában, így péntek 20.30-kor a PICK Arénában következik a mindent eldöntő meccs.

AZ ÖSSZES HÍR