BL: első felvonás a nyolcaddöntőben

Vissza
BL: első felvonás a nyolcaddöntőben

Holnap utazunk! Ma egyet edzett csapatunk, szombat reggel pedig 8 órakor indul az újszegedi sportcsarnok elől. Vasárnap 16 óra 50 perctől játszuk első mérkőzésünket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a dán Silkeborg ellen.

Ez lesz az első alkalom, hogy a MOL-Pick Szeged a Bjerringbro-Silkeborg ellen lép pályára. A tét Európa legrangosabb kupasorozatában a nyolc közé jutás.

A Silkeborg a B csoport hatodik helyén végzett nyolc ponttal. A lengyel Plockot az egymás elleni összevetésben előzték meg, mivel a párharcukban hat góllal jobbnak bizonyultak a dánok.

A nemzetközi kupaporondon Markussen vezeti az északiak házi góllövőlistáját ötvennégy góllal. A dobogó második fokán a Stas Skube testvére, Sebastian áll ötven találattal, míg a harmadik Michael Knudsen negyvenkilenccel.

Valószínűleg a hazai pontvadászat alapszakaszának második helyén végez majd a Silkeborg. Nikolaj Markussenéket csak az Aalborg előzi meg, már csak egy mérkőzés van hátra a csapatok számára, utána jöhet a rájátszás.

A dán bajnokságban száznégy gólnál jár Allan Damgaard, akire izomszakadás miatt nem számíthat edzője. Markussen százkettő, Klitgaard kilencvenkettő gólos. Érdekesség, hogy utóbbi találatainak kétharmadát hétméteresből szerezte.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdcsapatának Facebook-oldala a hétvégén fotókkal és videókkal, valamint beszámolóval jelentkezik majd Dániából.

–Becsei Dávid–

Közzétéve: 2017.03.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR