Következik szombaton: A RANGADÓ! (1. rész)

Vissza
Következik szombaton: A RANGADÓ! (1. rész)

Szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabdaligában következik A RANGADÓ, a Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged találkozó. A bajnokit az M4 Sport tévé élőben adja, a helyszínen 250 szegedi szurkoló biztatja majd a csapatot.

Komlón megszenvedtünk, de nyertünk, és továbbra is veretlenek vagyunk a bajnokságban. A Baranya megyei városban 26–23-ra hoztuk a meccset, a hajrá a mienké volt, ez a lényeg.

Vasárnap a pihenés játszotta a főszerepet, hétfőtől viszont már a szombati RANGADÓRA, a Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged összecsapásra készülünk.
Marin Sego egyre jobb állapotban van, a horvát válogatott kapus sokáig mankózott, ezt már a múlt héten elfelejthette, de továbbra sem tud edzeni, jelenleg edzésekre jár (!!!!!). Ha minden kedvezően alakul, akkor négy hét múlva térhet vissza a keretbe.

A Komló elleni meccsen Balogh Zsolt kapott egy „medvepuszit”, ami miatt nem is tudta folytatni a játékot. Vasárnap Djordje Ignjatovics vette kezelésbe jobbátlövőnket, akinek nagyon fájt a lába.

Thiagus Petrus pihenőt kapott Juan Carlos Pastortól, a védelmünk egyik meghatározó alakja a világbajnokságon sérült meg, így számára jól jött ez a kis pihenő, hiszen még Frankfurtban, a Löwen ellen is érezte a sérülését.
Matej Gaber rendbe jött, játszott is, a többiek szerencsére rendben.

Lezárult a Bajnokok Ligája csoportköre, csapatunk a 3. helyen harcolta ki a továbbjutást, 17 pontot gyűjtött. A legjobb 16 között a dán Silkeborg lesz az ellenfelünk, az első meccset idegenben vívjuk, a visszavágó lesz Szegeden.
Mienk lett a legjobb védelem. 350 gólt kaptunk a 14 meccs alatt, ez 25-ös gólátlag. A Barcelona lett a második 354-gyel, a Zágráb 356-tal a harmadik.
A PSG dobta a legtöbb gólt, 451-et, a Kielce 415-öt, a Barcelona 413-at. A MOL-Pick 376-ot, ebben a kategóriában a 10. helyen végeztünk.

Balogh Zsolt volt a legeredményesebb játékosunk, 65-ször talált be az ellenfelek hálójába. Zsolt átvette a vezetést a MOL-Pick Szeged házi góllistáján, immár 212 gólt szerzett az európai topsorozatban, a BL-ben, megelőzte a 205 gólos Fero Sulcot és a 200 gólos Krivokapics Miloradot.

Az idei szezonban Baloghot követi Jonas Källman 53 és Szergej Gorbok 50 találattal, ez az élcsoport a csoportkör után.

14 meccset játszottunk a csoportban, összesen 45 ezer 700-an látták a meccseinket. Itthon 22 ezer 200-an (3171-es átlag), idegenben 23 ezer 500-an (3357-es átlag).

A dán Silkeborg ellen még sohasem játszottunk a Bajnokok Ligájában. Eddig az Aalborg, a Gudme, a Koppenhága és a Kolding volt az ellenfelünk.

A párharc érdekessége lesz, hogy Stas Skube testvére, Sebastian Skube az ellenfelet erősíti.

José Manuel Sierra egyik frankfurti bravúrja ismét bekerült a forduló védései közé, míg Jonas Källman lett a forduló balszélsője.

Hétfőn egy, míg kedden két edzés szerepel majd a programban. Készülünk, edzünk, ott lesz a lelátón velünk 250 szegedi szurkoló, akik mindenképpen nagy erőt adnak nekünk.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.03.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR