Komló-MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)

Vissza
Komló-MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)

Ötven percig szorossá tudta tenni hazai pályán a MOL-Pick Szeged elleni mérkőzést a Komló.

A MOL-Pick Szegedből a mai mérkőzésre Thiagus Petrus kapott pihenőt, míg a komlóiaknél sérülés miatt hiányzott Igor Markovics, de Gebhardt Ádámra és Szögi Balázsra sem számíthatott Kilvinger Bálint, a hazaiak vezetőedzője. 

A Komló kezdte jobban a találkozót, Pribanic, Jerkovics és Obradovics vezérletével mentek előre. A Szegedből Denis Buntic ontotta a gólokat, a horvát átlövő ötször volt eredményes az első félidő során. A 16. percben két sikeres Katzirz-átlövést követően már 10-6-ot mutatott az eredményjelző. Kastelic helyére Sierra érkezett a kapunkba. A szünetig egy gólra zárkóztunk, köszönhetően Stas Skube időntúli sikeres hétméteresének.

A második játékrész elején megfordította az állást a MOL-Pick, azonban a lelkesen játszó hazaiak a háromgólos hátrányukat a 43. percre ledolgozták (20-20). Ante Granic jól védett a komlói kapuban, azonban José Manuel Sierra sem maradt adós a védésekkel a második félidőben az egyre jobb védekezés mögött, így ekkor már nem jutottak vezetéshez a Baranya megyeiek. 

Végül háromgólos győzelemmel zártuk az összcsapást Komlón. Legközelebb egy hét múlva szombaton 17 órától a Telekom Veszprém vendégeként lépünk pályára.

Sport36-Komló - MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)
K&H férfi kézilabdaliga, 19. forduló. Komló, 800 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Sport36-Komló: Granic - Szkokán 1, Obradovics 4, Jerkovics 4, Pribanic 7, Katzirz 3, Hoffmann 2/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi Be., F. Sunajko 1, Kékesi 1, Pethő, Kovács, Laufer. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-Pick Szeged: Kastelic - Sostaric, Buntic 7, Blazevic, Källman 1, Zubai 1, Obranovic. Csere: Sierra (kapus), S. Sunajko, Bodó, Balogh 1/1, Skube 7/3, Gaber 2, Pedro 3, Gorbok 4, Bánhidi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

NYILATKOZATOK

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: Bíztam benne, hogy szoros mérkőzést játszunk, mert az ősszel Szegeden nem tudtunk. Mindig fantasztikus élmény ilyen kiváló hangulatban játszani, köszönjük a közönségünknek. Titkon bíztunk benne, hogy nehezen melegszik be a Szeged a sok meccse miatt. Fontos, hogy végre azt játszottuk, amit tudunk. Gratulálok a csapatomnak, a MOL-Picknek sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában. 

Ante Granic, a Komló játékosa: Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Kicsit fáradtabban játszottak, de mi is a maximumot nyújtottuk. A következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: Nagyon nehéz egy BL-meccs után játszani. Az első félidőben sok gólt kaptunk. Az elsőben 16-ot, a másodikban 7-et. Ez volt a különbség. A Komló is jól támadott, kiváló ritmusban kézilabdázott. Nekünk harminc napon belül ez volt a tizenegyedik meccsünk. Nem koncentráltak eléggé a fiúk. Ugyanakkor a Komló is kemény ellenfél volt, gratulálok nekik.

Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged játékosa: Gratulálok a Komlónak jól játszottak ma. Rosszul kezdtünk, mentünk az eredmény után, lassan pörögtünk fel. Miután a védekezésünk felkeményedett, több védésünk volt, a hazaiak pedig elfáradtak, fordítani tudtunk.

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2017.03.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR