Stefán Sigurmannsson: MOL-Pick Szeged

Vissza
Stefán Sigurmannsson: MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged a nyártól kétéves szerződést kötött az izlandi Stefán Rafn Sigurmannssonnal. Az izlandi játékos jelenleg a dán listavezető, az Aalborg játékosa.

- Klubunk megegyezett Stefán Rafn Sigurmannsonnal, így a nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa lesz az izlandi válogatott balszélső. Nagy kihívásnak tartja, hogy hozzánk igazolhat, sikerült jelenlegi csapatával, a dán Aalborggal is megegyezni, így tudtuk őt szerződtetni. Jonas Källman mellett egy BL-tapasztalattal bíró játékos szerepelhet ezen a poszton. Ezzel az is eldőlt, hogy Bóka Bendegúz megállapodását nem hosszabbítjuk meg, a balszélső a nyártól máshol folytatja a pályafutását - nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.
 

Csapatunknak még nem volt izlandi játékosa. A svéd vonal - Jonas Larholm és Jonas Källman - után ismét nyitunk észak felé. A 26 éves, 197 centiméter magas balszélső  Hafnarfjörðurban született 1990. május 19-én.

Izlandon kezdett el játszani, 2012-ig a Haukart erősítette. Ezután igazolt a német Rhein-Neckar Löwen csapatához, amellyel 2013-ban EHF-kupagyőztes lett, 2016-ban pedig német bajnok. 79 Bundesliga-meccsen 132 gólt szerzett. Pályára lépett a Bajnokok Ligájában is, a legeredményesebb szezonja a 2013-2014-es volt, ekkor 25 gólt szerzett az európai topsorozatban. Hazája válogatottjában 56-szor lépett pályára és 64 gólt dobott.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.03.10.

TOVÁBBI HÍREK

2019
03/21
BL-lázban Dean Bombaccsal (3. rész)

Csapatunk vasárnap 16 órakor a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában csatázik a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. BL-lázban égünk, Dean Bombaccal beszélgettünk.

2019
03/21
Jegyek a Plock elleni hazai meccsre

Kevesebb lengyel szurkoló érkezik a MOL-PICK SZEGED-Orlen Wisla Plock Bajnokok Ligája-mérkőzésre, így a jegymester.hu oldalra újabb jegyek kerültek fel.

AZ ÖSSZES HÍR