Stefán Sigurmannsson: MOL-Pick Szeged

Vissza
Stefán Sigurmannsson: MOL-Pick Szeged

A MOL-Pick Szeged a nyártól kétéves szerződést kötött az izlandi Stefán Rafn Sigurmannssonnal. Az izlandi játékos jelenleg a dán listavezető, az Aalborg játékosa.

- Klubunk megegyezett Stefán Rafn Sigurmannsonnal, így a nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa lesz az izlandi válogatott balszélső. Nagy kihívásnak tartja, hogy hozzánk igazolhat, sikerült jelenlegi csapatával, a dán Aalborggal is megegyezni, így tudtuk őt szerződtetni. Jonas Källman mellett egy BL-tapasztalattal bíró játékos szerepelhet ezen a poszton. Ezzel az is eldőlt, hogy Bóka Bendegúz megállapodását nem hosszabbítjuk meg, a balszélső a nyártól máshol folytatja a pályafutását - nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.
 

Csapatunknak még nem volt izlandi játékosa. A svéd vonal - Jonas Larholm és Jonas Källman - után ismét nyitunk észak felé. A 26 éves, 197 centiméter magas balszélső  Hafnarfjörðurban született 1990. május 19-én.

Izlandon kezdett el játszani, 2012-ig a Haukart erősítette. Ezután igazolt a német Rhein-Neckar Löwen csapatához, amellyel 2013-ban EHF-kupagyőztes lett, 2016-ban pedig német bajnok. 79 Bundesliga-meccsen 132 gólt szerzett. Pályára lépett a Bajnokok Ligájában is, a legeredményesebb szezonja a 2013-2014-es volt, ekkor 25 gólt szerzett az európai topsorozatban. Hazája válogatottjában 56-szor lépett pályára és 64 gólt dobott.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2017.03.10.

TOVÁBBI HÍREK

2022
12/02
Borítsuk kékbe az Arénát!

A Hét meccsét vívjuk december 7-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában. Hazai pályán fogadjuk a lengyel Lomza Industria Kielcét. Borítsuk kékbe az Arénát!

2022
12/02
Molnár Robin: hihetetlen dolgok történtek velem

Chema Rodríquez kihirdette a jövő évi világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretét, amelybe bekerült a PICK Kézilabda Akadémia balszélsője, Molnár Robin is.

AZ ÖSSZES HÍR