Balogh: bízom a megérzéseimben

Vissza
Balogh: bízom a megérzéseimben

A Bajnokok Ligája tizenegyedik fordulójában, szombaton 17 óra 30 perctől a Vardar Szkopjét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A mérkőzés apropóján csapatunk magyar válogatott jobbátlövőjével, Balogh Zsolttal beszélgettünk.

–Nem éreztem magamon túlzott fáradtságot –kezdte a beszélgetést Balogh–, amikor hazaértem a franciaországi világbajnokságról. Féltem, hogy világverseny után mennyire nehéz visszarázódni a klubéletbe, hallottam erről rossz tapasztalatokat a többiektől. De szerencsére nekem ezzel nem volt problémám. Öt szünnapom volt, ami kézilabda nélkül, kikapcsolódással telt. Ez fontos volt és jól esett, ezután teljes beleadással csatlakoztam a klubmunkába.

Balogh Zsolt októberben a Vardar otthonában kilencszer talált be a macedónok kapujába, a megítélt büntetőket –hatot– hibátlanul végezte el.

–Örülnék neki, ha szombaton legalább olyan eredményes tudnék lenni, mint Szkopjéban az ősszel. Az elmúlt két meccshez képest támadásban szeretnék javulni, míg a hétmétereseknél megőrizném magabiztosságom. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést, de ez csak csapatként lehetséges, nehéz dolgunk lesz –beszélt a jövőről a BL-ben tíz meccsen 45 gólos jobbátlövőnk.

Adódik a kérdés, hogy szokott-e videózni az ellenfelek kapusaiból Balogh. –Külön nem szoktam készülni a hálóőrökre, mivel úgy érzem, ez engem inkább összezavarna, mint segítene. Igyekszem nem túlgondolkodni a helyzeteket, bízom a pillanatnyi megérzésekben.

Mit mutat a statisztika? 2017-ben eddig nem csaltak Balogh Zsolt megérzései: 12-szer állt oda a büntetővonalra, egyszer sem hibázott. Csak így tovább, Zsolti!

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.02.16.

TOVÁBBI HÍREK

2022
08/12
Péntek esti gólzápor

Második edzőmeccsünket is megnyertük a felkészülési időszakban. A PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lejátszott találkozón 38-27-re nyertünk a Gyöngyös ellen.

2022
08/12
A 100. #kékek adás

Ma 19.30-kor a Sport1 TV-n következik klubtévénk, a #kékek 100. adása.

AZ ÖSSZES HÍR