Kilencgólos győzelem a főpróbán

Vissza
Kilencgólos győzelem a főpróbán

Kilenc góllal, 36-27-re győztünk a szombati Vardar ellen BL-mérkőzés főpróbáján a B. Braun Gyöngyös ellen a K&H férfi kézilabda liga tizenhatodik fordulójában.

Szépen gyógyulnak a sérültjeink, José Manuel Sierra a mai meccsen már a kezdőben kapott helyet. Spanyol kapusunk jó formában tér vissza, Marin Segóval egy-egy játékrészt védtek ma.

Bár még Thiagus Petrus nem 100%-os, ma már bemelegített a társakkal, holnaptól pedig már labdás edzéseket is végezhet. A szombati Vardar Szkopje elleni szereplése azonban még bizonytalan.

A találkozó előtt Jonas Källman és Szergej Gorbok vehetett át díjat. Svéd balszélsőnket a Magyar Kézilabda Szövetség választotta meg 2016-ban Az év légiósának az NB I-ben, míg az orosz balátlövő a szurkolók elismerését vehette át: az őszi BL-idény legjobbja lett.

Szergej Gorbok gólja indította a találkozót, majd Bánhidi bizonyult többször tarthatatlannak. Magyar válogatott beállónk, ha labdát kapott, az garantált gólt vagy büntetőt jelentett a MOL-Pick számára. Jól játszott a Szeged, Sierra jól védett, Balogh hibátlanul lőtte a heteseket. Tizenhét perc játék után 12-6-ot mutatott az eredményjelző. A szünetig már nem nőtt döntően a szegedi előny, 18-13-mal mehettek a csapatok az öltözőbe.

Frissebben kezdte a második félidőt a Gyöngyös, ennek eredményeként a 34. percben Hegedüs Márk gólját követően egy találat volt már csak a különbség (19-18). Négy-nullás rohammal vette kezébe az irányítást a MOL-Pick (23-18), majd folyamatosan egyre nagyobb előnyre tett szert a Pastor-alakulat.

A legnagyobb különbséget az 56. percben mutatta az eredményjelző, 35-25 után még kozmetikázott az eredményen a Gyöngyös.

MOL-Pick Szeged - B. Braun Gyöngyös 36-27 (18-13)

K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette:Bán, Szloska.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Sostaric 4, Balogh 5/5, Skube 1, Bánhidi 5, Gorbok 6, Källman 1. Csere: Sego (kapus), Zubai, Buntic 5, Gaber 2, Blazevic 1, Bodó 4, Sunajko, Obranovic, Pedro 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
B. Braun Gyöngyös: Holló - Országh 1, Reznicek 6/1, Hegedüs 5, Becsirovics, Juhász K. 1, Kovacsics 2. Csere: Duris 5, Lele 1, M. Mikita 3, Urbán 1, Németh T. 2, Loncar 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: gratulálok a Gyöngyösnek a jó meccshez. Remélem, hogy tanulunk a mai meccsből, és felébredünk. Nagyon rosszul védekeztünk, nem engedhetjük meg, hogy 27 gólt kapjunk, hiába játszott jól ellenfelünk. Támadásban jól kezdtünk, mindig volt gólhelyzetünk. Fontos, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat védekezésben, jobb ritmusban kézilabdázzunk, ezután jöhetnek a támadások. Jó védekezés nélkül senki ellen nem fogunk nyerni a BL-ben. Bízunk a játékosokban és a munkájukban. Sokkal komolyabb szintre kell eljutnunk, oda, ahol a Veszprém elleni meccsen voltunk. 

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: gratulálok a Gyöngyösnek, jó tempót diktáltak ma. Támadásban jók voltunk, de védekezésben javulnunk kell szombatig. Nagy helyek vannak üresen, nem érezzük, hogy kire lépünk ki, ezt kell kiküszöbölnünk. Szombaton fontos, hogy itthon tartsuk a két pontot a macedónok ellen. Szeretnénk nyerni.

Debre Viktor, a B. Braun Gyöngyös vezetőedzője: azzal a céllal jöttünk, hogy megnehezítsük a Szeged dolgát és a saját játékunkat is gyakoroljuk. Jobb csapat a MOL-Pick. Mindent megtett a csapatom, elégedett vagyok a fiúkkal, mindent megtettek. Játszunk még a Veszprémmel a héten, a bajnokság nekünk ezután a két meccs után folytatódik a nyerhető meccsekkel. 

Lele Ákos, a B. Braun Gyöngyös játékosa: csak a pozitívumokat kell megragadnunk a mai meccsből. A Szeged nem pörgött fel teljesen, ez volt a szerencsénk. Nekünk a jövő héttől jönnek az olyan ellenfelek, akik ellen reális esélyünk van a győzelemre.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.02.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR