Húszgólos siker a Kövesd ellen

Vissza
Húszgólos siker a Kövesd ellen

Magabiztos győzelmet arattunk a Mezőkövesd ellen a 2017. év első bajnoki mérkőzésén. A fiatalok több lehetőséget kaptak, míg a vb-ről visszatérők kevesebb időt töltöttek a pályán.

A találkozó előtt a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója, Szögi Nándor köszöntötte a franciaországi világbajnokságon járt játékosainkat. A képről Thiagus Petrus hiányzik, aki hasfalhúzódása miatt csak a lelátóról figyelte a mérkőzést. A brazil balátlövőhöz hasonlóan nem nevezte a meccskeretbe Juan Carlos Pastor húzódás miatt José Manuel Sierrát és Sandro Obranovicot sem, de a maródiak listáját erősítette Bóka Bendegúz is.

A 2017. év első szegedi találatát Bánhidi Bence szerezte. A vendégek csak a hetedik percben találtak be először, Gulás Máté révén. Marin Sego jól védett, Skube kiválóan osztogatott. Jonas Källman kezdett a balszélen, negyedórát követően Stefan Suanjko váltotta. Fiatal játékosunk olyannyira meghálálta a bizalmat, hogy egy rövid kis ápolástól eltekintve végig a pályán volt. Hasznosan és gólerősen kézilabdázott, Nem egyszer saját labdaszerzése után egyedül vezetett lerohanást, hét góllal zárta az összecsapást.

A második játékrészben Buntic és Balogh pihenhetett, mivel a jobbátlövő pozícióban Fekete Bálint kapott lehetőséget Pastor edzőtől. Sierra távollétében Nagy Martin első NB I-es találkozóján védett, s jól. Ő is meghálálta a bizalmat, amelyet a szurkolók vastapssal jutalmaztak.

Nagy különbségű győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda liga 20. fordulójában. Juan Carlos Pastor együttese legközelebb csütörtökön lép pályára. A Bajnokok Ligája tizedik körében Fehéroroszországba látogatunk, ahol a Meskov Breszt ellen 20 óra 30 perctől játszunk. Az NB I-ben legközelebb február 12-én 13 órától a Budakalászt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. 

MOL-Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 39-19 (20-9)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
MOL-Pick Szeged: Sego - SOSTARIC 7/2, Balogh 1, SKUBE 3, Bánhidi 3, Gorbok 3, Källman 2. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber, Pedro 2, Buntic, Zubai 4, Bodó 3, SUNAJKO 7, Blazevic 2, Fekete 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Mezőkövesd: Kovács - Nagy N. 1, Grigoriev 1, Gulás 2, Selviasiuk 2, VUKICS 6, Szepesi 1. Csere: Holló (kapus), Grünfelder, Radnics 1, Vaskó, KISS R. 3, Pordán 2. Vezetőedző: Janó Pál.
Hétméteres: 2/2, ill. 0.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: úgy gondolom, hogy a Mezőkövesd picit tartalékolt ma, így a jövőben, ha mindenki játszani fog náluk, nyerni fognak meccseket.Elkezdtük a bajnokságot, több játékost próbáltunk játszatni, mert csütörtökön is többet kell majd kézilabdázniuk Fehéroroszországban. Jól jött nekünk ez  a meccs, hogy bizonyíthattak a fiatalok. Sokat dolgoznak, Sunajko 45 percet, Fekete egy félidőt, Nagy Martin pedig 10 minutumot védett, ez sokat jelent számukra.

Stefan Sunajko, a MOL-Pick Szeged játékosa: gratulálok a Mezőkövesdnek. Amit kért tőlünk az edzőnk, azt jól végrehajtottuk. Hétfőtől már a Meskov Breszt elleni találkozóra készülünk.

Janó Pál, a Mezőkövesd vezetőedzője: gratulálok a Szegednek. Jól játszottak a hazaiak, érezni lehetett, hogy sokkal jobb csapat. Két napja meccsünk volt, Lókodi megsérült, így nem jöhetett velünk ma. Gyenge kapusteljesítményünk volt, de ez a sok helyzetből is adott. Sok sikert a Szegednek a Bajnokok Ligájában.

Marko Vukics, a Mezőkövesd játékosa: úgy jöttünk Szegedre, hogy egy szorosabb meccset játszunk. Gyengén védekeztünk, támadásban jobbak voltunk. Gratulálok a szegedi szurkolóknak, 20 gólos különbségnél is végig szurkolták a találkozót. Sok szerencsét kívánok a Szegednek a Breszt ellen.


-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2017.02.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR