Döntetlennel zártunk Tatabányán

Vissza
Döntetlennel zártunk Tatabányán

Klubunkat éppen a mai napon alapították 55 éve, amelyet döntetlennel ünnepelhettük a Grundfos Tatabánya otthonában. A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata továbbra is veretlen a K&H férfi kézilabdaligában. Ez volt az idény utolsó meccse, legközelebb feb

Elmaradt a góleső. Székely Márton és Marin Sego védései indították a találkozót, a hazai hálóőr különösen ihletett formában állta a sarat a hazai kapuban. Egészen a hatodik percig kellett várni az összecsapás első góljára, a tatabányai Milos Bozovics szerezte azt. Az első szegedi találatot Balogh Zsolt hétméteresből lőtte. Kőkemény védekezéssel találtuk szembe magunkat, a 26. percben már az ötgólos vezetésért is támadhattak Vladan Matics tanítványai (9–5). Marin Sego jól védett, támadásban pedig Pedro Rodríguezre nem lehetett panasz. A szünetre így 9–8-as állással mehettek a csapatok.

Tatabányai kapufát követően Szergej Gorbok góljával kezdődött a második játékrész. A kapusok ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. Székely és Sego is bravúrokat tudott bemutatni. Tapadtunk a Tatabányára, de vezetni egészen a 45. minutumig nem tudtunk. Ekkor Bánhidi Bence gyötörte be a labdát Székely kapujába (12–13). Ekkortájt magyar válogatott beállónk tarthatatlannak bizonyult, hiába szabálytalankodtak ellene, betalált. Ezután Gorbok szerzett nagyszerű találatot, így 12–15-nél a 48. percben kért időt a hazai gárda. Kiválóan védekeztünk, Stas Skube a közte négyet jelentő gólt is megszerezte (50. perc: 12–16). Mindhiába a megnyugtatónak tűnő előny, a hazaiak ledolgozták hátrányukat és az utolsó pillanatban Milos Bozovics gólja állította be a végeredményt: 18–18. Döntetlen a vége!

Grundfos Tatabánya-MOL-Pick Szeged 18-18 (9-8)
K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló, Tatabánya., 1000 néző Vezette: Andorka, Hucker.
Tatabánya: Székely - Bozovics 7, Vranjes, Ilyés, Szöllősi Sz. 1, Harsányi 2, Juhász Á. 2. Csere: Vujovics 5/3, Grigoras 1, Sipos, Dénes, Szöllősi B. Vezetőedző: Vladan Matics.
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 4, Buntic, Skube 2, Bánhidi 2, Gorbok 6, Källman. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus, Balogh 3/2, Gaber, Bodó 1, Obranovic, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 2/2

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: gratulálok a döntetlenhez a Tatabányának. Ma az egész mérkőzésen rosszul játszottunk, főleg támadásban. Az eleje bonyolult volt, a második félidőben viszont még vezetni is tudtunk, de a végén sok hibát követtünk el támadásban, ezt pedig a hazaiak kihasználták. Az egész csapat nyer vagy veszít, most döntetlent játszottunk. Gyengén kézilabdáztunk, de úgy gondolom, hogy az utolsó támadásnál az új szabályok szerint nem lehetett volna faultolni, mert az piros lap és hétméteres. De nem ezért játszottunk csak döntetlent, mi voltunk a hibásak, nem jól kézilabdáztunk.

Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged játékosa: gratulálok a Tatabányának, jól felkészültek a mai mérkőzésre. Rosszul támadtunk, Székely pedig kiválóan védett a kapuban. Nehéz volt feltörnünk a tatabányai falat. Ha kicsit jobban játszunk, akkor megnyerhettük volna a meccset. Ilyen kevés gólt az ősszel nem is lőttünk, nagyon rosszul támadtunk.

Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője: kemény, korrekt csatát játszottunk, gratulálok ehhez a Szegednek. Sok sérültünk miatt normális edzés híján rengeteget videóztuk a MOL-Pick játékát. Szerintem a Szeged jól játszott ma, csak mi is jól védekeztünk. Senkinek nem könnyű Tatabányán játszani ellenünk. Nem kell szomorkodnia a Szegednek. Az ilyen meccsekből rengeteget tanulhatunk, hiányoznak az ilyen összecsapások az NB I-ből. Az első félidőben vezettünk 9–5-re, utána viszont kiengedtünk. Szenzációs volt a kapusteljesítményünk, ez is összejött, gratulálok a csapatomnak, megyünk tovább. Készülünk a tavaszi szezonra.

Székely Márton, a Grundfos Tatabánya KC játékosa: köszönjük a gratulációkat, és mi is gratulálunk a Szegednek. A mai mérkőzés hatalmas plusz löketet adhat a tavaszi szezonra, amelytől csak előretekintünk. Lobogó szívvel és hideg fejjel mentünk fel a pályára, ez döntetlent ért nekünk, amely felért egy győzelemmel.

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2016.12.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR