Könnyedén nyertünk Füreden

Vissza
Könnyedén nyertünk Füreden

Jól védekeztünk, így magabiztos győzelmet arattunk Balatonfüreden. Szergej Gorbok hatszor, Bodó Richárd négyszer volt eredményes, 33–21 győztünk a Balaton partján a K&H férfi kézilabda tizenharmadik fordulójában.

A meccskeretben helyet kapott Alen Blazevic is, azonban védekező specialistánk kisebb sérüléssel bajlódik a Celje elleni összecsapás óta, így őt csak gyengébb védekezés esetén vetette volna be Juan Carlos Pastor, azonban erre nem volt szükség szerencsére.

Az első percekben két Szemenov-góllal még a hazaiak vezettek, de Gorbok villanásaival gyorsan megfordítottuk a mérkőzést. A 13. percig és 7–7-ig jól tartotta magát a Füred, utána viszont folyamatosan tudtunk ellépni tőlük. A kapuban Sego mutatott jó teljesítményt, horvát kapusunk két hétméterest is hárított az első játékrész során, amelyet hétgólos előnyben zártuk.

A második félidőt már José Manuel Sierra kezdte a kapuban, aki Segóhoz hasonlóan szintén mutatott be bravúrokat. Támadásban kiválóan kezdtünk, egy 5–1-es rohammal alapoztuk meg a második játékrészt. Már a harmincötödik percben beállt a közte tíz (10–20) a csapatok között. Előnyünk innentől nem csökkent egyszámjegyűre, végül tizenkét gólos sikert arattunk, a legnagyobb differencia pedig tizenhárom volt (52. perc: 17–30) a két együttes között.

Balatonfüredi KSE-MOL-Pick Szeged 21-33 (9-16)
K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló, Balatonfüred, Balaton Szabadidő Központ, 600 néző.. Vezette: Bócz, Weidemann.
Balatonfüred: Fazekas - Gábori 1, Kasparek 3, Szemenov 3, Kemény 3, Győri 4/4, Varsandán. Csere: Risztanovics (kapus), Debreczeni 4, Gerdán, Németh 1, Ivanovics 1, Petrovszki 1, Vasvári. Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 2, Buntic 3, Skube 3, Bánhidi 2, Thiagus Petrus 1, Källman 2. Csere: Sierra (kapus), Gorbok 6, Sostaric 2, Gaber 1, Bodó 4, Balogh 3/3, Zubai 1, Obranovic 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.
Hétméteres: 6/4,  ill. 4/3.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: gratulálok a csapatomnak a mai játékához, ez az út, amelyen végig kell mennünk. Ugyanakkor gratulálok a Balatonfürednek is, mivel úgy gondolom, hogy jó úton vannak ők is, a fiatal játékosaik folyamatosan fejlődnek. A mai mérkőzést a mi jó védekezésünk döntötte el. Fontos számunkra, hogy a fiatal játékosaink ne csak támadjanak, hanem védekezzenek is, mivel az a célunk, hogy komplett kézilabdásokat neveljünk. Dolgozunk tovább, sok sikert és boldog karácsonyt kívánok a balatonfüredieknek.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: gratulálok a Fürednek a mutatott játékához. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk megadta a mérkőzés alaphangját, így már az első félidőbe hét góllal vezettünk. Nem vettük fél vállról a találkozót, minden játékosunk 100%-ot nyújtott. Holnap van még egy mérkőzésünk, ott is nyernünk kell, majd folytatjuk tovább a munkát.

Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője: gratulálok a Szegednek jól játszottak. Várható volt, hogy nem fogjuk végigbírni a találkozót, de azt gondoltam, hogy 35-40 percen át lépést tudunk tartani nagynevű ellenfelünkkel. Sajnos ebből csak 10-15 perc lett. Ez kevés egy hazai mérkőzésen, elmaradtunk attól a játéktól, amit nyújtani szerettünk volna. Kiváló védekezése és kapusteljesítménye volt a Szegednek, míg mi nehezen kerültünk helyzetbe. Sajnos amikor ez sikerült, akkor is ziccereket és büntetőket hagytunk ki, az ellenfél pedig könnyű gólokat lőhetett. Van hova fejlődnünk még, jövő pénteken fontos mérkőzés vár még ránk a Gyöngyös ellen itthon. Sok sikert kívánok a Szegednek.

Debreczeni Dávid, a Balatonfüredi KSE játékosa: jobb mérkőzésre számítottam magunktól. Az első tíz percben még jól védekeztünk. Nem úgy sültek el a dolgaink, ahogy akartuk, ziccereket hibáztunk.

 

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2016.12.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR