Megőrizni a makulátlan mérleget

Vissza
Megőrizni a makulátlan mérleget

Amennyiben a MOL-Pick Szeged ma a 18 óra 15 perckor (tévé: Sport1, online szöveges közvetítés a delmagyar.hu-n) kezdődő IFK Kristianstad elleni találkozón győz a BL nyolcadik fordulójában, úgy zsinórban már a negyedik sikerét aratja a Bajnokok Ligájában

A mérkőzést francia játékvezető páros fogja dirigálni. A Thierry Denz, Denis Reibel duó nem ismeretlen számunkra, mivel februárban a Barcelona (30–25) elleni idegenbeli összecsapásunkon is ők fújták a sípot. Ez a bírópáros vezetett már csatát a BL Final4-ban is, a 2013-as Kiel–Hamburg elődöntőt is ők hozták le.
 
A Szeged és a Kristianstad is győzelmet aratott a bajnokságban az egymáselleni két találkozó között. Előbbi a Balmazújvárost (33–24), utóbbi az Eskilstuna Guifot (27–23) múlta felül. A MOL-Pick ellen Svédországban még nem játszott, a Guif ellen viszont már ott volt a pályán a sérülésből visszatérő Albin Lagergren, aki csapata legeredményesebb játékosa volt négy találattal. A Kristianstad sikere első sorban neki, és a kapusnak, Leo Larssonnak köszönhető, aki 46%-os védési hatékonysággal zárta a bajnokit. A címvédő tizenegy forduló után a második helyen áll a pontvadászatban az Alingsas mögött két vereséggel, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt.
 
A Bajnokok Ligája hetedik fordulójának legszebb gólját az EHF szakírói szerint éppen ellenünk a Kristianstad irányítója, Ólafur Gudmundsson szerezte múlt szombaton az első félidőt követő időn túli szabaddobásból.
 
Eddig ötször mérkőztünk meg a svédekkel: a múlt héten, tavaly kétszer a BL-csoportkörben, míg 2014-ben szintén kétszer és a csoportkörben, de az EHF-kupában. Eddig makulátlan a mérlegünk a Kristianstad ellen, ötször legyőztük őket.
 
A szegedi edző, Juan Carlos Pastor, nem számíthat ma sem Bodó Richárd és Bóka Bendegúz játékára sem. Előbbi a Hollandia ellen Eb-selejtezőn szenvedett hasfalhúzódást, míg utóbbi a Cegléd ellen szedett össze egy vállsérülést.
 
- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.11.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR