Bajnokok Ligája a számok tükrében

Vissza
Bajnokok Ligája a számok tükrében

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája elit ágán, az A és B csoportban az elmúlt héten véget ért az első kör. Szerda este a THW Kiel flensburgi vendégjátékával elkezdődött a második kör, amelyben a MOL-Pick Szeged elsőként a svéd IFK Kristianstadot fogadja szo

A Pastor-csapat a svéd bajnok otthonában aratta az idei szezon eddigi legnagyobb győzelmét a BL-ben. Szergej Gorbok vezetésével nyolcgólos sikert aratott. A 2015/16-os idény legnagyobb különbségű diadalát a dán Kolding ellen értük el, 34–23-ra, tizenegy találattal nyertünk.

Hét fordulót követően a MOL-Pick Szeged kapta a második legkevesebb gólt a BL A és B csoportját tekintve. Az A jelű nyolcast vezető Barcelonához hasonlóan 172 gólt kapott eddig a Sego, Sierra kettős, míg a legkevesebbszer a német Flensburg kapuját vették be (166) az ellenfelek.

A lőtt gólok tekintetében a tizenhat együttes között a középmezőnyhöz tartozik a Szeged 192 találattal. A legtöbbször a Vardar (221-szer) és a PSG (220-szor) zörgette meg az riválisok hálóját eddig.

A góllövőlistát a D csoport sereghajtójának, a dán Holstebrónak a balszélsője, Magnus Bramming vezeti hatvan góllal, míg a dobogó második fokán jelenleg Uwe Gensheimer, a francia PSG játékosa –aki szintén balszélső– kap helyet negyvenhét találattal. A top ötvenes listán jelenleg két szegedi játékos található meg: Balogh Zsolt harminchét góllal a tizenharmadik, Szergej Gorbok huszonhét találattal a negyvenötödik helyen áll. A Kristianstadból csak egy játékos fér fel erre a listára jelenleg. Jerry Tollbring, aki a követő idénytől már a Rhein-Neckar Löwen kézilabdázója lesz. A 21 éves balkezes szélső Baloghhoz hasonlóan harminchét sikeres lövésnél jár.

A MOL-Pick Szeged idei gólszerzői a BL-ben:

Balogh Zsolt 37, Szergej Gorbok 27, Jonas Källman 24, Bánhidi Bence 19, Denis Buntic 17, Sandro Obranovic 15, Mario Sostaric 15, Stas Skube 11, Bodó Richárd 8, Matej Gaber 7, Pedro Rodríguez 7, Thiagus Petrus 2, Zubai Szabolcs 2, Alen Blazevic 1 találatnál jár hét mérkőzés után.

Az Európa Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján található adatok szerint a MOL-Pick Szeged eddigi hét Bajnokok Ligája-mérkőzését több, mint 28 ezren tekintették meg élőben. Az újszegedi sportcsarnokban három találkozót rendeztek eddig az ősszel, ezeket összesen kilencezer-ötszázötvenen szurkolták végig a helyszínen.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.11.24.

TOVÁBBI HÍREK

2022
08/19
Nagyszentmiklóson győztük le a Crvena zvezdát

Harmadik edzőmeccsünket a romániai Nagyszentmiklóson a szerb Crvena zvezda ellen játszottuk. 19-10-es félidő után 38-20-ra nyertünk.

2022
08/18
Pénteken a Crvena zvezda ellen játszunk

Pénteken magyar idő szerint 18 órakor a romániai Nagyszentmiklóson a szerb Crvena zvezda ellen vívunk edzőmeccset. Szombaton szintén 18 órakor a román ezüstérmes, a Nagybánya lesz az ellenfelünk.

AZ ÖSSZES HÍR