Bajnokok Ligája a számok tükrében

Vissza
Bajnokok Ligája a számok tükrében

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája elit ágán, az A és B csoportban az elmúlt héten véget ért az első kör. Szerda este a THW Kiel flensburgi vendégjátékával elkezdődött a második kör, amelyben a MOL-Pick Szeged elsőként a svéd IFK Kristianstadot fogadja szo

A Pastor-csapat a svéd bajnok otthonában aratta az idei szezon eddigi legnagyobb győzelmét a BL-ben. Szergej Gorbok vezetésével nyolcgólos sikert aratott. A 2015/16-os idény legnagyobb különbségű diadalát a dán Kolding ellen értük el, 34–23-ra, tizenegy találattal nyertünk.

Hét fordulót követően a MOL-Pick Szeged kapta a második legkevesebb gólt a BL A és B csoportját tekintve. Az A jelű nyolcast vezető Barcelonához hasonlóan 172 gólt kapott eddig a Sego, Sierra kettős, míg a legkevesebbszer a német Flensburg kapuját vették be (166) az ellenfelek.

A lőtt gólok tekintetében a tizenhat együttes között a középmezőnyhöz tartozik a Szeged 192 találattal. A legtöbbször a Vardar (221-szer) és a PSG (220-szor) zörgette meg az riválisok hálóját eddig.

A góllövőlistát a D csoport sereghajtójának, a dán Holstebrónak a balszélsője, Magnus Bramming vezeti hatvan góllal, míg a dobogó második fokán jelenleg Uwe Gensheimer, a francia PSG játékosa –aki szintén balszélső– kap helyet negyvenhét találattal. A top ötvenes listán jelenleg két szegedi játékos található meg: Balogh Zsolt harminchét góllal a tizenharmadik, Szergej Gorbok huszonhét találattal a negyvenötödik helyen áll. A Kristianstadból csak egy játékos fér fel erre a listára jelenleg. Jerry Tollbring, aki a követő idénytől már a Rhein-Neckar Löwen kézilabdázója lesz. A 21 éves balkezes szélső Baloghhoz hasonlóan harminchét sikeres lövésnél jár.

A MOL-Pick Szeged idei gólszerzői a BL-ben:

Balogh Zsolt 37, Szergej Gorbok 27, Jonas Källman 24, Bánhidi Bence 19, Denis Buntic 17, Sandro Obranovic 15, Mario Sostaric 15, Stas Skube 11, Bodó Richárd 8, Matej Gaber 7, Pedro Rodríguez 7, Thiagus Petrus 2, Zubai Szabolcs 2, Alen Blazevic 1 találatnál jár hét mérkőzés után.

Az Európa Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján található adatok szerint a MOL-Pick Szeged eddigi hét Bajnokok Ligája-mérkőzését több, mint 28 ezren tekintették meg élőben. Az újszegedi sportcsarnokban három találkozót rendeztek eddig az ősszel, ezeket összesen kilencezer-ötszázötvenen szurkolták végig a helyszínen.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.11.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
02/26
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk. Az utolsó hazai csoportmeccsünket vívjuk.

2024
02/26
Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligája A csoportjában, a 13. fordulóban a német THW Kielt fogadjuk a PICK Arénában.

AZ ÖSSZES HÍR