Ismerkedjünk meg a Balmazújvárossal

Vissza
Ismerkedjünk meg a Balmazújvárossal

A K&H férfi kézilabda liga 11. fordulójában a Kőnig-Trade Balmazújváros otthonában lépünk pályára ma 18 órakor. A Hajdú-Bihar megyei együttes egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint kilenc vereséggel a bajnokság sereghajtója. Ismerkedjünk meg velü

Az előző szezon végén a balmazújvárosiak történelmük legjobb idényét zárták az NB I-ben. Az alsóház élén végeztek, de az alapszakaszban a Tatabányát legyőzték, míg a Csurgóval döntetlent játszottak. A MOL-Pick Szeged dolgát is megnehezíttek otthon, a Tisza-partiak Niko Mindegía vezérletével csak 28–25-re tudtak nyerni. A szegedi találkozó már simább eredményt hozott, 19–14-es félidőt követően 38–30-ra diadalmaskodott a Pastor-alakulat.


A nyár folyamán mindössze hárman érkeztek és hatan távoztak a balmazújvárosi férfi kézilabdacsapattól. Utóbbi szám a légióskorlátozás miatt emelkedett meg.
Több egykori szegedi játékos is tagja mai ellenfelünk keretének. Temesvári János utánpótlásunkban nevelkedett, de játszott csapatunkban Kekezovics Marinko és a nyáron igazolt Katzirz Dávid is.


A várt jó szereplése elmaradása végett a Balmaz novemberben leigazolta a nyolc év után Schaffhausenből eligazoló, komoly nemzetközi rutinnal rendelkező jobbátlövő Alekszandar Sztojanovicso

t, aki a Balatonfüred ellen rögtön öt akciógóllal mutatkozott be.
A Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK eddigi egyetlen győzelmét a második fordulóban hazai pályán a Komló ellen aratta (30–27), míg döntetlenjüket szintén hazai környezetben érték el, a Cegléddel szemben (25–25).


Mai ellenfelünk házi góllövőlistáját tizenegy lejátszott mérkőzést követően a balszélső Kekezovics Marinko vezeti 57 góllal, őt követi a balátlövő Bali Richárd 32 és az irányító Jozef Hanták 30 találattal.

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt:
Érkezett:
Bali Richárd (balátlövő, B. Braun Gyöngyös), Katzirz Dávid (balátlövő, Grundfos Tatabánya KC), Andrej Vakhnovics (jobbátlövő, HC Kronon Grodno), Teleki Levente (beálló, balmazújvárosi utánpótlás)

Távozott:
Oláh Gábor (jobbátlövő, Békés-Drén KC), Morva Zoltán (irányító, Orosházi FKSE-Linamar), Horváth Dániel (beálló, PLER-Budapest), Nikola Lazics (balátlövő, CSM Satu Mare), Nacor Perez (irányító, GlobalCaja Ciudad Encantada)

A Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK játékoskerete a 2016/17-es szezonban
Kapusok: Paul Teodor, Pajkó László, Bagi István
Jobbszélsők: Mateo Dioris, Balda Ákos, Bojan Tomics
Jobbátlövők: Alekszandar Sztojanovics, Andrej Vakhnovics
Irányítók: Korsós Ádám, Balázs Sándor, Jozef Hanták
Beállók: István Péter, Nebojsza Szimovics, Teleki Levente
Balátlövők: Bali Richárd, Katzirz Dávid, Tarik Vranac
Balszélsők: Kekezovics Marinko, Temesvári János
Vezetőedző: Füzesi Ferenc

- Becsei Dávid -

 

Közzétéve: 2016.11.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR