Csodás győzelem Svédországban

Vissza
Csodás győzelem Svédországban

15-12-es félidő után 29-21-re nyertünk a VELUX EHF Bajnok Ligájában, Svédországba, a Kristianstad otthonában. Az első félidő közepétől magabiztosan vezettünk, és nyertünk meg egy fontos meccset. Folytatás november 26-án (szombat) otthon az IFK Kristiansta

IFK Kristianstad-MOL-Pick Szeged 21-29 (12-15)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló, Kristianstad Aréna, 4000 néző. Vezette: Kursad Erdogan, Ibrahim Özdeniz (törökök). 
Kristianstad: Simic - Sörensen 2, Moen Nilsen 4, Arnarsson 4, Jonsson 1, Gudmundsson 5, Tollbring 2/2. Csere: Larsson (kapus),  Lipovac, Hanisch, Hallen 1, Henningsson 2. Vezetőedző: Ola Lindgren.
MOL-Pick Szeged: Sego - Pedro 2, Balogh 5/3, Skube 3, Bánhidi 5, Gorbok 7, Källman 2. Csere: Blazevic, Thiagus Petrus 1, Gaber 1, Sostaric 1, Buntic 1, Obranovic 1, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 6, ill. 2 perc. 

5/5 a mérlegünk a nemzetközi porondon a svéd IFK Kristianstad ellen, nagyszerű győzelmet arattunk szombat este Svédországan, és ezzel a sikerrel a harmadik helyre léptünk előre a B csoportban. A meccs elején még a svéd bajnok vezetett, azonban Sego védesei után szépen fokozatosan léptünk el. Szergej Gorbok ontotta a gólokat, így már a félidőben 15-12-re vezettünk.

Hazai góllal indult a második játékrész, de ezután esélye sem volt az IFK-nak. Jól védekeztünk, labdákat szereztünk, Sego védett - ő lett a meccs legjobbja -, és pontosan támadtunk, így a szegedi tábor - végig szurkoltak, a végén hazai pályát teremtettek - legnagyobb örömére 29-21-es győzelmet könyvelhettünk el.

Nagyszerű siker ez. Legközelebb november 26-án (szombat) lépünk pályára a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, ekkor az újszegedi sportcsarnokban az IFK Kristianstad együttesét fogadjuk.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2016.11.19.

TOVÁBBI HÍREK

2022
09/24
A második félidőben ritmust váltottunk

Negyedik győzelmünket könyvelhettük el a K&H férfi kézilabda ligában. A szoros első félidő után 37-26-ra nyertünk a Dabas otthonában.

2022
09/23
Szombaton a Dabas otthonában szerepelünk

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a Dabas otthonában lépünk pályára. Az NB I-ben az idei szezonban ez lesz az első idegenbeli meccsünk.

AZ ÖSSZES HÍR