Ötgólos győzelem a Cegléd ellen

Vissza
Ötgólos győzelem a Cegléd ellen

Az ötvenkettedik percig nyílt találkozón végül 25–20-as győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a K&H férfi kézilabda liga 10. fordulójában a Cegléd ellen.

Celje után, Kristianstad előtt. A Bajnokok Ligájára készülés jegyében léptünk pályára kedden 18 órától a Cegléd ellen hazai pályán az NB I-ben. A keretből ezúttal Alen Blazevic kapott pihenőt, míg Bodó Richárd hasfalhúzódás miatt csak a lelátóról figyelte az összecsapást, így Bóka Bendegúz és Fekete Bálint került meccskeretbe.

Nehezen lendült mérkőzésbe a MOL-Pick Szeged a lelkesen játszó ceglédiek ellen. Az első játékrészben a vendégeknél főleg Nemanja Grbovics villogott: a montenegrói válogatott beálló ötször is betalált Marin Sego kapujába. Sostaric, Balogh és Bóka is hétméterest hibázott, a 22. percben Bíró Balázs találatát követően már háromgólos előnyben volt a Cegléd (8-11). Az utolsó nyolc minutumban nem kaptunk, viszont lőttünk öt gólt, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Álmosan kezdte a második játékrészt a MOL-Pick Szeged. A 40. percig mindössze háromszor talált be a Petrus és Bóka vezette Szeged, így ekkor Skube sikeres lövése után 16–16-ot mutatott az eredményjelző. A szegedi szurkolók azonban nem pihentek, hangosan végigszurkolták a második félidőt is. Rövid időn belül Bóka lőtt gólt kétszer is, ezzel a játékrész derekán háromra nőtt a hazai előny, de az 52. percre ismét visszajött a Cegléd (20–19). Ezt követően a vendégek már csak egyszer, míg a hazaiak ötször találtak be, így ötgólos szegedi győzelemmel zárult a találkozó.

MOL-Pick Szeged-Cegléd 25-20 (13-11)
K&H férfi kézilabdaliga, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.
MOL-Pick Szeged: Sego – Sostaric 2, BALOGH 6/3, Obranovic, Gaber 2, THIAGUS PETRUS 5, Bóka 4/1. Csere: SIERRA (kapus), Zubai, Pedro Rodríguez 2/1, Buntic, Bánhidi 2, Gorbok 1, Skube 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Cegléd: PALLAG – Gidai 1, Andjelics 2, Tóth N., Borsos 3, GRBOVICS 7/3, Lászlai 2. Csere: Mojszilov (kapus), BÍRÓ 3, Lepsényi 1, Tóth K., Megyeri, Hódi 1, Szabó B., Fiar. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 9/5, ill. 3/3.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: először is gratulálok a Ceglédnek és sok szerencsét kívánok nekik. Megértem, hogy nehéz egy BL-meccs után játszani, de ritmus nélkül egy átlagos csapatnál kevesebbet nyújtottunk. Olyan játékosokkal kezdtünk, akik kevesebbet szoktak játszani, de nekik ki kellene használni ezeket a lehetőségeket. Ebből a meccsből remélem sokat fogunk tanulni. Felkészülünk a svédországi mérkőzésre, és remélem, hogy utoljára kezdtünk így egy meccset. Nem becsülhetünk le senkit az NBI-ben. A Cegléd is vasárnap játszott, ugyanúgy eljöttek és ugyanolyan fáradt volt mindkét csapat.

Matej Gaber, a MOL-Pick Szeged játékosa: egész meccsen rengeteget hibáztunk támadásban és védekezésben is, úgyhogy össze kell szednünk magunkat a szombati meccsre. Ennyi hibával nem fogunk tudni nyerni idegenben BL-mérkőzést.

Nagy Károly, a Cegléd vezetőedzője: néztük a Szeged Celje elleni meccsét, tudtam, hogy nem lesz túl motivált a Szeged. Abban bíztam, hogy lassabban fognak játszani, mint a BL-ben, ennek megfelelően állítottuk össze a taktikánkat. A lassabb kézilabdát inkább a Szeged vette át tőlünk. Felnőttünk a feladathoz, tudtunk vezetni, szorosan a nyomukban voltunk, de a végén kijött a minőségbeli különbség a két csapat között.

Megyeri Péter, a Cegléd játékosa: mindig élmény a nagyobb csapatok ellen játszani. Gratulálok és tovább sok sikert kívánok a Szegednek. Mindig jó egy ilyen csapat ellen játszani. Jól kezdtünk, volt kapustelejesítményünk, végre azt a kézilabdát játszottuk, amit a mester mondott. Amikor elkezdett cserélni az edzőnk, kijött a két csapat között a különbség, és örülhetünk az eredménynek. 

-Becsei Dávid-

Közzétéve: 2016.11.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR