Fantasztikus teljesítménnyel vertük a Veszprémet!

Vissza
Fantasztikus teljesítménnyel vertük a Veszprémet!

14-13-as félidő után 26-23-ra győztük le a nagy riválist.

MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 26-23 (14-13)
Férfi kézilabda NB I, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Pedro, Balogh 2, Skube 5, Gaber 2, Bodó 2, Källman 3. Csere: Sego (kapus), Blazevic, T. Petrus 1, Gorbok 3, Sostaric 6/1, Buntic 2, Bánhidi, Obranovic, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Mikler - Marguc 3, Sulic 2, Schuch, Terzic, Ilics 2/1, Ugalde 4. Csere: Pálmarsson 6, Ancsin 1, Chema 1, Nilsson 1, Lékai, Blagotinsek, Nagy L. 2, Gajic 1/1. Vezetőedző:Javier Sabaté.
Hétméteres: 3/1, ill. 4/2.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Szegedi góllal kezdődött a rangadó, Gaber talált be az első percben. Hátul is jól indult a találkozó, Marguc hetesét Sierra hatástalanította. Már az elején szép játékot muatttak a csapatok, ami a gólokban is megmutatkozott. Az első nagyobb különbség a 16. percben alakult ki, amikor 9-6-ra elhúztunk Skube és Källman találatai után. Csapatunkban egyébként Szergej Gorbok is játszani tudott sérülése után, míg a Veszprémnél Iváncsik Gergő, Gulyás Péter és Nagy László sem volt beírva a jegyzőkönyvbe. A háromgólos szegedi vezetés után 11-11-nél egyenlített a Telekom, épp a nyáron Veszprémbe szerződő Ancsin góljával. Sosotaric két gólja azt jelentette, hogy a szünetben 14-13-ra vezetett a MOL-Pick.

A félidőben Nagy Lászlót is beírták a jegyzőkönyvbe, ő a pályán volt a második 30 perc kezdetekor. Sulic egyenlített, majd Buntic, Bodó és Balogh góljai jelentették a mindig egygólos hazai előnyt. Később 19-16-ra, majd 22-18-ra is vezettünk, ez utóbbi volt az addigi legnagyobb különbség a találkozón. Ekkor negyed óra volt hátra. Kiválóan játszott a csapat, Sierra a kapuban szintén jó teljesítményt nyújtott, és sok labdaszerzés után tudtunk indításból gólt szerezni.

Sorrendben jött azonban Ilics, Ugalde és Nagy gólja, 22-21-nél időt kért Juan Carlos Pastor. Sostaricnak remek meccse volt, az ő szép gólja kellett a 23-21-es szegedi vezetéshez. Heteshez jutottak a vendégek, de az ekkor beszálló Sego megfogta Ilics lövését. Gorbok viszont nem rontott, átlövésével öt perccel a vége előtt 24-21 lett. Maradtak izgalmak a végére, Ugalde, Skube és Gajic találatai után 25-23-as állással kezdődött az utolsó másfél perc. Labdát szereztünk védekezésben, így az utolsó percet már felállva ünnepelte végig a szegedi közönség. A végén Balogh Zsolt átlövése is beakadt, 26-23-ra nyertük meg az NB I rangadóját. Teljesen megérdemelten!

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Először is gratulálok a játékosaimnak, a klubnak és a szurkolóknak is. Nagyon jó mérkőzés volt, nehéz nyerni a Veszprém ellen. Fontos volt, hogy szinte végig vezettünk. Megérdemeltük a két pontot. Rengeteg problémánk volt Pálmarsson ellen. Több variációt próbáltunk, a végén a hatos fal mellett döntöttünk, hogy kevesebb helyet hagyjunk a támadóknak. Fontos ez a mai győzelem a hároméves projektünkben. Rengeteget dolgozunk, de még csak októberben vagyunk, rengeteg bonyoulult mérkőzés vár még ránk 2016-ban. Élvezni kell mindenkinek ezt a mai győzelmet. Rengeteget kell még fejlődnünk, hogy ilyen meccseket idegenben is tudjunk majd nyerni.

José Manuel Sierra, a MOL-Pick Szeged játékosa: - Gratulálok mindenkinek, ez egy igazi csapatmunka volt. Ez csak két pont, de nekünk nagyon sokat jelenthet.

Javier Sabaté, a Telekom Veszprém vezetőedzője: - Először is gratulálok a Szegednek és Juan Carlos Pastornak a győzelemhez. Ez egy jó és izgalmas találkozó volt, sportszerű hangulattal. A második félidőben sok technikai hibánk volt, túl sok labdát adtunk el. Védekezésben nem voltunk rosszak, 26 kapott gól Szegeden nem rossz. Szomorú vagyok, mert nyerni szerettünk volna, de megyünk tovább. Jókor jön a válogatott hét, mert több sérültünk van, valamint, aki nincs a megfelelő formában sem. Köszönöm Nagy Lászlónak, hogy vállalta a második félidőben a játékot, nagyszerű sportember.

Mikler Roland, a Telekom Veszprém játékosa: - Gratulálok a Szegednek. Hetedik éve élem át a derbik hangulatát, harmadik esztendeje Veszprém-mezben. Sok labdát adtunk el, ha ezek nincsenek, akkor megnyerhettük volna a mérkőzés.

fotó: szegedma.hu 

Közzétéve: 2016.10.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR