Premier a Benfica ellen

Vissza
Premier a Benfica ellen

Pénteken kora délután szerencsésen megérkezett Portugáliába, Lisszabonba a Pick Szeged együttes. Szombaton magyar idő szerint 21.30-kor a Benfica ellen csatázunk az EHF-kupa 3. fordulójában. A visszavágót november 30-án (szombat) 16.15-kor rendezik az újs

Lisszabonból jelentjük

Süli Róbert

Péntek kora délután szerencsésen megérkezett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Portugáliába, Lisszabonba, ahol szombat este magyar idő szerint 21.30-kor a Benfica ellen az EHF-kupa harmadik fordulójában csatázik. Portugál csapattal a klub 52 éves történetében még sohasem mérkőzött a magyar csapat. Az EHF-kupában is 11 éve lépett utoljára pályára a Pick, azóta a Bajnokok Ligája rendszeres szereplője volt, idén azonban nem sikerült a selejtezőből a főtáblára kerülnie, így marad számára az európai második számú kupasorozat.

Szeged-Budapest autóbusszal, majd Budapest-München-Lisszabon repülővel. Ez volt a magyar csapat útvonala. Nem volt egyszerű feladat, hiszen reggel 5.15-kor indult a busz, majd délután három órakor lépett ki a társaság a lisszaboni reptér kapuján. Esős, rossz idő fogadta a társaságot. Jó portugál szokásként 15 percet még várni kellett a Benfica buszára. Az ebéd után senkinek sem kellett mondani, hogy menjen pihenni.
Miközben a reptérről a szállóhoz tartott a busz, előbb a Sporting, majd a Benfica csodaszép futball arénája mellett haladt el.

Juan Carlos Pastor a Tatai, Mikler, Parrondo, Gidai, Ancsin, Balogh, Larholm, Mindegía, Zubai, Vranjes, Ilyés, Blazevic, Vadkerti, Kekezovics, Czina kerettel kelt útra. A jobbszélső Gidai még sohasem játszott nemzetközi meccset, míg Czina először került be a nagy csapat keretébe, eddig az NB I/B-s csapatban játszott. Pastor mester kiemelte, hogy Laszica sérült ezért az edzéseken jól dolgozó Czinát is bevette a keretbe.
A Benfica igazán sötét ló kategória, két meccsét tudta videón megnézni a Pick Szeged.

- Kielemeztük a játékukat, úgy gondolom, hogy nem lehet gond a meccsen, jó formában vagyunk, 14 meccs óta veretlenek vagyunk, és bízom benne, hogy ez a sorozat folytatódik, megszerezzük a 15. sikerünket - nyilatkozta Balogh Zsolt.

A találkozó érdekessége, hogy az EHF-kupában eddig 493 gólt dobott a Pick, tehát a Benfica elleni hetedik találat lesz a jubileumi 500. gól. Mivel a portugálok nem tudtak megegyezni egyik helyi tévével sem, így nem lesz tévéközvetítés, egyedül a delmagyar.hu adja online tudósításban a meccset. Friss videó interjúkkal és fotókkal a Pick Szeged Facebook oldala is jelentkezik.

Közzétéve: 2013.11.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
02/26
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a THW Kiel együttesét fogadjuk. Az utolsó hazai csoportmeccsünket vívjuk.

2024
02/26
Európa egyik legpatinásabb csapata lesz az ellenfelünk

Szerda 18.45-kor a Bajnokok Ligája A csoportjában, a 13. fordulóban a német THW Kielt fogadjuk a PICK Arénában.

AZ ÖSSZES HÍR