Kielce után, Komló előtt: bemutatjuk a mai ellenfelünket

Vissza
Kielce után, Komló előtt: bemutatjuk a mai ellenfelünket

Nyolcadik mérkőzésünket játsszuk ma 18 órától a férfi kézilabda NB I-ben. Az újszegedi sportcsarnokban a Sport36-Komlót fogadjuk.

A Baranya megyei csapat eddig 7 találkozón lépett pályára a magyar bajnokságban. Ezeken két pontot szerzett a Csurgó (29-29) és a Balatonfüred (27-27) ellen elért döntetlenekkel. A pontvadászat góllövőlistáját a 42 góllal a komlóiak balszélsője, Igor Markovics vezeti.

A Sport36-Komló a 2015/16-os bajnoki kiírásban a 11. helyen végzett, éppen lemaradva a felsőházi rájátszásról: a még felsőházat érő 5. helyen a Vác mindössze két ponttal előzte meg az akkor még Ratko Djurkovics által irányított együttest. A rossz alsóházi kezdés miatt Djurkovics távozott a kispadról, azóta Kilvinger Bálint irányítja a komlóiak szakmai munkáját.

A Kilvinger-csapat a nyáron elvesztette legeredményesebb játékosát, az egyiptomi válogatottal a riói olimpiát is megjárt Mohammad Sanadot. A 25 éves jobbszélső a spanyol bajnoki ezüstérmes, BL-induló Naturhouse La Riojába szerződött. Aleksandr Szemikov Budakalászra igazolása is érzékeny veszteség a Komló számára, mivel az ukrán jobbátlövő 132 góllal zárta az előző idényt.

A legnagyobb űrt maga után hagyó két távozót Csurgó-játékosokkal igyekezett ellensúlyozni a komlói vezetőség. A jobbszélre Gebhardt Ádám, míg a balkezes átlövő posztjára Josip Pazin érkezett a Somogy megyeiektől. Előbbi 31, utóbbi 33 találatot jegyzett a múlt szezonban az NB I-ben.

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt:
Érkezett:
Gebhardt Ádám (jobbszélső, Csurgói KK), Josip Pazin (jobbátlövő, Csurgói KK), Kékesi Szabolcs (jobbátlövő, Handball Kaerjeng) Márton Balázs (balátlövő, Telekom Veszprém U23)

Távozott:
Mohammad Sanad (jobbszélső, Naturhouse La Rioja), Nikola Potics (jobbátlövő, Frigoríficos Morrazo Cangas), Aleksandr Szemikov (jobbátlövő, CYEB Budakalász)

A Sport36-Komló 2016/17-es kerete:
Kapusok: Ante Granic, Selymes Attila
Jobbszélsők: Gebhardt Ádám, Bujtár Ádám
Jobbátlövők: Josip Pazin, Márton Balázs
Irányítók: Filip Sunajko, Szögi Balázs, Laufer Gábor, Péter Szabó Dávid
Beállók: Goran Trkulja, Marcsek Gábor, Nagy Zoltán, Zuder Enzo
Balátlövők: Márton Balázs, Szöllősi Bence, Srecko Jerkovic, Sebestyén Csaba, Pethő Ákos
Balszélsők: Igor Markovics, Hoffmann József, Wéber Tamás
Vezetedző: Kilvinger Bálint

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.10.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR