Bemutatjuk a Kielcét

Vissza
Bemutatjuk a Kielcét

Vasárnap 17 órától a BL-címvédő Vive Tauron Kielce látogat az újszegedi sportcsarnokba. Érdemes megismerkednünk picit jobban a lengyel bajnokkal, mivel magyar és szegedi vonatkozása is van a csapatnak.

Az előző idény Bajnokok Ligája-győztese a Kielce. A döntőben a Veszprém már 28-19-re vezetett a 46. percben, innen állt fel csodával határos módon Talant Dujshebaev együttese és nyert hétméteresek után. Történelme során harmadszor jutott be a lengyel klub a BL Final4-ba, a fináléba pedig először, amit rögtön meg is nyert.

BL-siker ide vagy oda, a lengyelek vezetői nem tétlenkedtek a nyári illetve a következő évek igazolásainak terén. Többször érte olyan ’’vád’’ a Dujshebaev-gárdát, hogy elöregedett, és hosszútávon nincs jövője már, ha 33-38 éves játékosok a csapat legmeghatározóbb játékosai. Komoly vérfrissítést kapott azonban a játékoskeret már ezen a nyáron is a 27 éves Bombaccsal, a 24 éves Iviccsel és Walczakkal valamint a 21 éves Djukiccsal. A 2017/18-as idényre is bejelentették már két fiatal átlövő érkezését. Alex Dujshebaev a Vardarban és a spanyol válogatottban már felhívta magára a figyelmét, míg Marko Mamic a francia Dunkerque-ből fog érkezni, de már ő is bemutatkozott a horvát nemzeti együttesben. Fiatalodik, de úgy látszik, hogy cseppet sem gyengül a Kielce a jövőben. A Leónban védő Vladimir Cupara pedig 2018-ban válthatja majd a kapuban Slawomir Szmalt, aki akkor már 40. esztendőjében fog járni.

Talant Dujshebaev 2014 tavasza óta irányítja a kielcei férfi kézilabdacsapatot. Egy évvel később egy felkészülési mérkőzés szünetében jelentette be a spanyol-kirgiz szakember a hangosbemondóba, hogy 2019-ig meghosszabbította a szerződését a klubbal. A 2016-os januári, lengyelországi rendezésű Európa-bajnokság után Michael Biegler szövetségi kapitányi posztjára is Dujshebaev került. Ebben a pozícióban éppen a napokban erősítették meg az ex-magyar kapitányt, 2020-ig írt alá a Lengyel Kézilabda-szövetség kötelekébe.

Sztárok távoztak a nyáron Kielcéből: Marin Sego és Denis Buntic hozzánk igazoltak, Ivan Cupic pedig a Vardar Skopje jobbszélsője lett, de Grzegorz Tkaczyk sem húzza többé magára a sárga mezt: visszavonult a lengyel legenda. Az érkezőket fentebb már említettük.

Átigazolások a 2016/2017-es szezon előtt:

Érkezett:

Dean Bombac (irányító, MOL-Pick Szeged), Filip Ivic (kapus, RK PPD Zagreb), Darko Djukic (jobbszélső, Besiktas Mogaz HT), Patryk Walczak (beálló, KS Pogon Szczecin), Jakub Lucak (jobbszélső, WKS Slask Wroclaw, kölcsönből vissza)

Távozott:

Marin Sego (kapus, MOL-Pick Szeged), Denis Buntic (jobbátlövő, MOL-Pick Szeged), Ivan Cupic (jobbszélső, RK Vardar Skopje), Jakub Lucak (jobbszélső, KPR RC Legionowo), Grzegorz Tkaczyk (irányító, visszavonult)

A Vive Tauron Kielce játékoskerete a 2016/17-es szezonra:

Kapusok: Slawomir Szmal, Filip Ivic

Jobbszélsők: Tobias Reichmann, Darko Djukic

Jobbátlövők: Krzysztof Lijewski, Pawel Paczkowski, Branko Vujovic

Irányítók: Uros Zorman, Mariusz Jurkiewicz, Dean Bombac

Beállók: Julen Aginagalde, Mateusz Kus, Patryk Walczak

Balátlövők: Michal Jurecki, Karol Bielecki, Piotr Chrapkowski

Balszélsők: Manuel Strlek, Mateusz Jachlewski

Vezetőedző: Talant Dujshebaev

- Becsei Dávid - 

Közzétéve: 2016.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR