Győzelem a Vác otthonában!

Vissza
Győzelem a Vác otthonában!

Kötelező győzelemmel hangoltunk Vácon a vasárnapi Kielce elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Legeredményesebb játékosunk a 8 találatot jegyző Pedro Rodríguez volt.

Vác-MOL-Pick Szeged 27-36 (16-20)
Férfi kézilabda NB I, 5. forduló, Vác, 400 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Vác: Drissi – Vaszics 1, Popovics 3, Koller 2, Lendvay 3, Bartók D. 4, Topics 8. Csere: Vitáris, Ulicsinyi (kapusok) Csicsikalo 5, Munkácsi, Ménfői, Pavlovics, Törteli, Tyiskov 1, Császár. Vezetőedző: Zsiga Gyula.

MOL-Pick Szeged: Sierra – P. Rodríguez 7/1, Skube 1, Gaber 5, Blazevic, Bodó 4, Bóka 2. Csere: Balogh 4, Källman, Sostaric 4/3, Obranovic 2, T. Petrus 2, Zubai, Bánhidi 2, Buntic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/0, ill. 4/4

Rendezetlen szegedi védelem ellen jól kezdte a mérkőzést a Vác. Gyors gólokkal 3-0-ra elhúztak a hazaiak, majd rendeztük a sorainkat és az ötödik percben kiegyenlítettünk, miután Pedro Rodríguez szaladt el a jobbszélen (4-4). Először a 9. minutumban vettük át a vezetést, amikor is Bodó Richárd tüzelt távolról (6-7).

A Petar Topics vezette hazaiak még 9-8-ra vezetni tudtak, de itt meg is törtek. Az első játékrész második felében már hétgólos előnyben is volt a Pastor-csapat (10-17). Érdekes közjáték volt az utolsó percekben: elment az áram a váci sportcsarnokban, így a játékvezetők úgy döntöttek, hogy az első félidőből hátralevő 68 másodpercet a szünet után játsszák le a csapatok. Így végül hivatalosan 16-20-szal ért véget az első 30 perc.

A lelkesen játszó hazaiak nem adták fel, a küzdelem pedig meghozta a maga gyümölcsét a váciak számára: a második félidő első harmadában többször támadhattak a kétgólos hátrányért, de ez nem sikerült Bartók Donáték számára. Ebben komoly részt vállalt Sierra, valamint a biztos kezű Pedro, valamint a beállóból nem hibázó Gaber szegedi oldalon.

A vége sima lett, bő három perccel a lefújás előtt Denis Buntic találata már a közte 10-et jelentette (26-36). A hátralevő időben még Drissi és Sierra is védett egyet-egyet, majd Petar Topics állította be a végeredményt.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.10.04.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR