Döcögtünk, majd robogtunk az Orosháza ellen

Vissza
Döcögtünk, majd robogtunk az Orosháza ellen

A végén magabiztos, 36-22-es győzelmet arattunk kedden este a férfi kézilabda NB I-ben az Orosháza ellen. A félidőben még 14-14 volt az eredmény, a második játékrészben azonban ritmust váltottunk, és jól játszottunk.

MOL-Pick Szeged - Orosházi FKSE-Linamar 36-22 (14-14)
Férfi kézilabda NB I, 4. forduló, újszegedi sportcsarnok, 700 néző, vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

MOL-Pick Szeged: Sierra – P. Rodríguez 5, Balogh 3, Obranovic 3, Zubai, Bodó 3, Bóka 4/2. Csere: Blazevic, Sostaric 4, Bánhidi 4, T. Petrus 4, Gaber 3, Skube 3, Buntic. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Oláh T. 3, Tárkányi, Markoski 1, Buday 4/2, Németh L. 5. Csere: Milas 1, Antal 4, Knezevics 1, Radojevics 3, Levy.Vezetőedző: Vladan Jordovics.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/2

Nehezen indult a meccs, az első félidőben remekül tartotta magát az Orosháza, így nem volt meglepetés, hogy döntetlenre állt a bajnoki. 

Parádésan indult a második 30 perc, pillanatok alatt berámoltunk hármat, így gyorsan időt is kértek a vendégek. Nem álltunk le, egyre több indításból szerzett gólt értünk el, Sierra is jól védett, íggy a végén 16 gólos, 36-22-es győzelmet arattunk. 


NYILATKOZATOK

Vladan Jordovics, az Orosháza vezetőedzője: Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. A minőségi különbségekről ne is beszéljünk most. Az első félidei játékkal elégedett vagyok, a másodikkal csak részben. Több játékosunk vírusos megbetegedéssel küszködött, ez gondot okozott számunkra. A magas szegedi játékosok jól használták ki a magasságbeli különbségeket. Ami még komoly probléma mérkőzések óta nálunk, hogy komoly ziccereket hagyunk ki.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője: Azt gondolom, hogy egyik félidő különbsége sem helytálló.  Az első félidőben szabad játék volt nálunk, és ebből jöttek a hibák. Három emberelőnyben még kapura sem lőttünk. A második félidőben viszont már fegyelmezetten játszottunk. Azért lett ekkora a különbség, mert jó ritmusban játszottunk, az Orosháza pedig elfáradt. Jó munkát végeznek Orosházán, nem érdemeltek ekkora arányú vereséget. Sok sikert kívánok nekik.

Pásztor Máté, az Orosháza játékosa: Először is gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Teher nélkül jöttünk ide, ennek az eredménye volt, hogy pariban voltunk az első játékrészben. A második félidőre egy másik Szeged jött ki a pályára. Megmutatták, hogy miért Európa egyik legjobb csapata a MOL-Pick Szeged. Az első 30 percre a továbbiakban is építhetünk.

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged játékosa: Gratulálok a vendégeknek a mutatott játékhoz. Fásultan kezdtük a meccset, talán a Löwen-meccs miatt fáradtak lehettek néhányan tőlünk. Nehéz meccs vár ránk Zágrábban, de nyerni megyünk oda is.

Közzétéve: 2016.09.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR