Döntetlen a BL-rajton

Vissza
Döntetlen a BL-rajton

Fantasztikus hangulatú mérkőzésen 28-28-as döntetlent játszottunk a Löwen ellen hazai környezetben.

MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen (német) 28-28 (13-12)

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
MOL-Pick Szeged: Sego - Sostaric 3/3, Balogh 3, Skube 2, Bánhidi, Gorbok 6, Källman 5. Csere: Thiagus Petrus, Blazevic, Buntic 3, Gaber 2, Bodó 1, Pedro Rodríguez 1, Obranovic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Rhein-Neckar Löwen: Palicka - Groetzki 5, Petersson, Pekeler 4, Guardiola 1, Du Rietz 4, Sigurdsson 5. Csere: Appelgren (kapus), Schmid 7/2, Baena 1, Reinkind 1. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
Hétméteres: 5/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Jonas Källman gólja indította a 2016-2017-es Bajnokok Ligája-szezont Szegeden. Andy Schmid nem tétovázott az egalizálással, azonban a következő percekben Szergej Gorbok góljaival már 3-1-re vezettünk. A 6. percben egyenlített a Löwen, majd a vezetést is átvette.

Negyedóra elteltével Juan Carlos Pastor 5-9-nél kért időt. Elkezdtük a felzárkózást, összeállt a védelmünk, valamint a kapuban Sego parádézott. A 26. percben vissza vettük az előnyt, Bodó küldött el két védőt, majd a jobb alsóba lőtt (11-10). Növelni már nem tudtuk az előnyt, egygólos fórral mentünk a szünetre (13-12)!

"Sego, Sego" – skandálta nemegyszer a második félidőben is a szegedi szurkolótábor, joggal. Horvát kapusunk bravúrt bravúrra halmozott. Ennek ellenére Gudjon Valur Sigurdsson és Andy Schmid 2-2 találata után a Löwen ismét előnyben volt (15-16). A 40. percben egymást követő támadásokban előbb Gorbok, majd Buntic lőtte okosan Palicka mellett a kapuba, újra egál (18-18).

Három minutummal később Stas Skube csodálatos passzot adott középről a balszélre Källmannak, aki továbbra sem hibázott, majd egy labdaszerzés utána az üres ketrecbe is betalált (21-19). Az utolsó 10 percet döntetlen, 23-23-as állásról kezdték a csapatok.

Három perccel a vége előtt 26-25-nél Marin Sego újabb ziccert védett, majd az ellentámadás végén Sandro Obranovicra jött ki a figura (27-25). Az utolsó percekben Ekdahl du Rietz és Pekeler tudott betalálni vendégrészről. A végén passzívnál (28-27) Obranovicnak kellett bemenni a falba és lőni, Appelgren azonban hárított. Ekdahl Du Reitz 4 másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített, így döntetlennel kezdtük a BL-szezont.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: - Nem könnyű egy olyan meccs után nyilatkozni, amikor az utolsó másodpercekben kapod az egyenlítő gólt. Nehéz hatvan percig hat a hét ellen védekezni, főleg egy olyan kiváló csapat ellen, mint a Löwen. Ezen a meccsen bármilyen eredmény kialakulhatott volna - hiányzott még a tapasztalat, nem játszottunk elég összehangoltan ahhoz, hogy nyerjünk.

Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője: - Schmidnek minden döntésnél nyolc opció van a kezében, ez ellen védekezni, pláne "emberhátrányban" borzasztó nehéz. Voltak buta hibáink, ennek ellenére a félidőben vezettünk. A hajrá alapján veszítettünk egy pontot, de az összképet nézve igazságos a döntetlen.

Nikolaj Jacobsen, a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzője: - Nagyszerű meccset játszottunk, az első húsz percben kiemelkedően teljesítettünk. Végig kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadtunk, mivel Mensah Larsen sérült, Du Rietz pedig nem bírt volna végig egy egész meccset. Boldog vagyok az egy ponttal, ez egy igazságos eredmény.

Kim Ekdahl Du Rietz, a Rhein-Neckar Löwen játékosa: - Elfáradtam, és furcsa is volt ez az edzőnk által kitalált játékstílus, de összességében jól teljesítettünk, és megérdemeltük az egy pontot.

 

Közzétéve: 2016.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR