Kedden ismét pályán a csapat

Vissza
Kedden ismét pályán a csapat

Szombat este kőkemény csatát nyertünk meg. A hazai idénynyitón a K&H férfi kézilabdaligában a jó erőkből álló Grundfos Tatabányát győztük le 26-23-ra. Nincs azonban megállás, ezen a héten két mérkőzést is játszunk az NB I-ben. Kedden Mezőkövesden, szombat

Nagy átalakuláson ment keresztül nyáron a Kövesd. Távozott a kispadról a Szegeddel és a magyar férfi kézilabda-válogatottal is szép sikereket elérő Skaliczki László. A mesteredző 2013 decembere óta volt a klub trénere, az utolsó helyen átvéve, végül benntartotta az együttest az első osztályban az első évben. Zsinórban két szezonban bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe vezetésével a Mezőkövesd, elsőre pedig a bronzérmes lett. Skaliczki László helyét a nyáron visszavonuló játékos, Molnár Ferenc vette át a kispadon.

A tavalyi idény alapszakaszát mindössze csak a kevésbé mínuszos gólkülönbségének köszönhetően zárta a 11. helyen a Kövesd az Egerrel szemben. Hat győzelemmel, három döntetlennel és tizenöt vereséggel várták a rájátszás küzdelmeit. Az alsóházban viszont szárnyaltak Szepesiék, mindössze kétszer szenvedtek vereséget, így a 7. helyen zárták az idényt.

Meghatározó játékosok távoztak a csapattól, akiket fiatalokkal igyekezett pótolni a szakmai stáb. Az osztrák első osztályú WestWienhez igazolt a tavalyi év harmadik legtöbb gólt szerző (csapaton belül) balátlövő, Hajdu Gábor. A távozás mellett döntött a japán Atsushi Mekaru is, ő az ASOBAL-ban az utolsó bennmaradó helyet elcsípő Ángel Ximénez Puente Genilnél folytatja pályafutását.

Az immár a klub edzőjeként dolgozó Molnár Ferenc személyében is egy értékes játékost vesztett el a Kövesd, mivel amolyan jolly jokerként több poszton is bevethető volt az újdonsült tréner. Exszegedit is igazoltak a matyóföldiek: Nagy Norbert három szezonon át erősítette a Pick Szeged felnőttkeretét 2010 és 2013 között. Akkor a Balmazújvárosba távozott, most pedig az NB I/B-s Ferencvárost hagyta ott a kövesdiek hívószavára.

A 2015/16-os idény eredményei a Mezőkövesd ellen:

2015. szeptember 9., alapszakasz 4. forduló:

Mezőkövesdi KC – MOL-Pick Szeged 23-25 (11-15)

2015. december 1., alapszakasz 17. forduló:

MOL-Pick Szeged – Mezőkövesdi KC 33-23 (13-13)

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt

Érkezett:

Kovács János (kapus, SBS-Eger Eszterházy), Nagy Norbert (jobbszélső, FTC), Artsiom Selvasiuk (beálló, HC Meshkov Brest, k.), Vaskó Péter (jobbszélső, Grundfos Tatabánya KC), Gulás Máté (irányító, Telekom Veszprém U23), Pordán Gábor (jobbátlövő, Balatonfüredi KC)

Távozott:

Balogh Tibor (kapus, Csurgói KK, kölcsönből vissza), Benis Bence (jobbszélső, FTC), Antal Szabolcs (beálló, Orosházi FKSE), Füstös Attila (balátlövő, Csurgói KK, kölcsönből vissza), Hajdu Gábor (balátlövő, SG Insignis Handball WestWien), Kovács Péter (jobbszélső, Békés-Drén KC), Molnár Ferenc (beálló/irányító, visszavonult), Atsushi Mekaru (irányító, Ángel Ximénez Puente Genil), Dusan Bozoljac (balátlövő, ?),

A Mezőkövesdi KC játékoskerete a 2016/17-es szezonban

Kapusok: Kovács János, Holló Balázs

Jobbszélsők: Nagy Norbert, Vaskó Péter

Jobbátlövők: Pordán Gábor, Alexey Grigorjev

Irányítók: Tomislav Radnic, Gulás Máté

Beállók: Grünfelder Péter, Darko Trivkovic, Artsiom Selvasiuk

Balátlövők: Lókodi Gergő, Kovács Bence, Marko Vukic

Balszélsők: Szepesi István, Kiss Roland

Vezetőedző: Molnár Ferenc

A meccsről a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik. 

- Becsei Dávid - 

Közzétéve: 2016.09.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR