Itthon is elkezdjük!

Vissza
Itthon is elkezdjük!

Szombaton 18 órától a Tatabányát látjuk vendégül az NB I első fordulójában. Nem tévedés, ez lesz első, a múlt heti Eger elleni idegenbeli találkozónk (nyertünk 33-23-ra) a kilencedik körből volt előre hozva. No, de nézzük akkor a holnapi ellenfelünket.

A mi csapatunkhoz hasonlóan, a tavalyi bronzérmes Grundfos Tatabánya KC is alaposan kicserélődött. Kilenc játékost igazoltak, míg tizenketten távoztak. Bodó Richárd éppen hozzánk jött, míg Ilyés Ferenc és Vladimir Vranjes tőlünk ment Tatabányára. Pikáns találkozó lesz tehát, és akkor még a vendégek vezetőedzőjét nem is említettük: Vladan Matics bajnok és kupagyőztes volt a Szegeddel, játékosként pedig közönségkedvenc.

A Tatabánya tavalyi jó bajnoki szereplésének köszönhetően érdekelt az EHF-kupában is. Ilyésék a harmadik selejtezőkörben csatlakoznak a küzdelmekbe, így mindössze egy párharc megnyerése elég lesz nekik, hogy bejussanak a csoportkörbe. Ehhez mérten igyekezték megerősíteni a játékoskeretüket a Komárom-Esztergom megyeiek.

Gólerős irányítót vesztett el Marko Krsmancic személyében Vladan Matics együttese, azonban a pótlására Balatonfüredről Szöllősi Balázst szerezték meg. A 23 éves, már a válogatottban is bemutatkozott karmester 135 gólt lőtt az előző szezonban.

Rade Mijatovic Bresztbe tette át székhelyét, tehát az ő pótlásáról is gondoskodniuk kellett a tatabányaiaknak. A montenegrói válogatott kapust egy magyar váltotta, Székely Márton, Csurgóról. A mindenidők legmélyebb keretével a szezonnak nekivágó Veszprém kölcsönből hívta vissza Borbély Ádámot a nyár közepén, így az ő pótlásáról is meg kellett oldania a tavalyi bronzérmesnek. A választásuk végül az exszegedi Tóth Mihályra esett Vácról.

Hasonlóan a kapusposzthoz, balátlövőben is teljesen kicserélődött a Matics-csapat. Katzirz Dávid Balmazújvárosba, míg Lele Ákos Gyöngyösre írt alá. Így sem maradt Szegedhez köthető jobbkezes átlövő nélkül a Tatabánya, mivel leigazolták Ilyés Ferencet, de érkezik ide a montenegrói válogatott Milos Bozovic is a Gorenje Velenjéből.

A jobbátlövő posztról Nikola Crnoglavac távozott, helyét a PLER-től szerződtetett Leimeter Csaba veszi át a román Politehnikától hozott Demis Grigorasszal, aki tagja a román nemzeti együttesnek is.

Kilenc Tatabányán töltött szezon után a nyáron visszavonult Ivo Diaz 44 évesen. A német ötödik ligás Helmlingenbe igazolt Törő Szabolcs. A 33 éves balszélső 2010 és 2012 a Pick Szeged játékosa volt, civilben pedig fogtechnikus.

Ahogyan a MOL-Pick Szegednek, úgy a Grundfos Tatabányának is a szombati lesz a második bajnoki mérkőzése szeptemberben. Ilyésék kedden Veszprémben léptek pályára, ahol kilencgólos vereséget (31-22) szenvedtek. A találkozó tatbányai gólszerzői: Grigoras 6, Harsányi 3, Szöllősi Ba. 3, Szöllősi Sz. 3, Bozovic 2, M. Vujovic 1, Juhász Á. 1, Sipos 1, Ilyés 1, Vranjes 1

A 2015/16-os idény eredményei a Tatabánya ellen:

2015. október 28., alapszakasz 11. forduló

Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged 27-26 (13-13)

2016. március 9., alapszakasz 23. forduló

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 29-23 (13-7)

2016. március 30., felsőházi rájátszás 3. forduló

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 37-32 (18-15)

2016. május 4., felsőházi rájátszás 7. forduló

Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged 23-33 (9-17)

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt

Érkezett:

Leimeter Csaba (jobbátlövő, PLER-Budapest), Ilyés Ferenc (balátlövő, MOL-Pick Szeged), Milos Bozovic (balátlövő, Gorenje Velenje), Vladimir Vranjes (beálló, MOL-Pick Szeged), Szöllősi Balázs (irányító, Balatonfüredi KSE), Székely Márton (kapus, Csurgói KK), SiposAdrián (beálló, Székelyudvarhelyi KC), Demis Grigoras (jobbátlövő, Politehnika Timisoara), Tóth Mihály (kapus, Váci KSE), Nagy Szabolcs (balátlövő, PLER-Budapest, kölcsönből vissza), Deményi Xavér (kapus, utánpótlás)

Távozott:

Bodó Richárd (balátlövő, MOL-Pick Szeged), Rade Mijatovic (kapus, HC Meshkov Brest), Katzirz Dávid (balátlövő, Kőnig-Trade Balmazújváros), Ivo Diaz (visszavonult), Lele Ákos (balátlövő, B. Braun Gyöngyös), Martin Mazák (beálló, CYEB Budakalász FKC), Nikola Crnoglavac (jobbátlövő, HC Dobrogea Sud Constanta), Vaskó Péter (jobbszélső, Mezőkövesdi KC), Borbély Ádám (kapus, Telekom Veszprém, kölcsönből vissza), Gábor Marcell (balátlövő, ?), Törő Szabolcs (balszélső, TuS Helmlingen), Marko Krsmancic (irányító, ?)

A Grundfos Tatabánya KC kerete a 2016/17-es szezonra:

Kapusok: Székely Márton, Tóth Mihály, Deményi Xavér

Jobbszélsők: Harsányi Gergely, Pásztor Ákos

Jobbátlövő: Leimeter Csaba, Demis Grigoras

Irányítók: Szöllősi Balázs, Juhász Ádám

Beállók: Vladimir Vranjes, Szöllősi Szabolcs, Sipos Adrián, Rosta Miklós

Balátlövők: Ilyés Ferenc, Milos Bozovic, Nagy Szabolcs

Balszélsők: Milos Vujovic

Védekező: Dénes János

Vezetőedző: Vladan Matic

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2016.09.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR