Bemutatjuk szombati ellenfelünket, az Egert

Vissza
Bemutatjuk szombati ellenfelünket, az Egert

Holnap este számunkra is elrajtol az NB I. A 9. fordulóból előrehozott mérkőzésen az SBS Eger-Eszterházy otthonába látogatunk. Sandro Obranovic kivételével mindenkire számíthat Juan Carlos Pastor. Bemutatjuk ellenfelünket!

Az Eger tavaly töltötte első szezonját a K&H férfi kézilabda ligában és az utolsó előtti, 13. helyen végzett. De mivel az NB I/B Keleti csoportját megnyerő Algyő jelezte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) felé, hogy nem kíván élni feljutási jogával, így a legjobb kiesőhelyen végző csapat, vagyis az Eger maradhatott bent az első osztályban.

Az egriek célkitűzése az előttünk álló idényre a biztos bennmaradás illetve a 6-10. pozíció. Ehhez négy játékost igazoltak a nyáron, akik közül kétségkívül a legnagyobb név a 40 éves kapus, Richard Stochl. A 258-szoros szlovák válogatott hálóőr pályafutása során nyolc évet töltött Dunaújvárosban, 2009 óta pedig játszott Celjében, Montpellier-ben, a Csehovszki Medvegyiben és a Motor Zaporozsjéban is. A 2015/16-os szezonban még a Rhein-Neckar Löwen mezét is magára húzhatta, amikor a Katarba távozó Darko Sztanics helyére leigazolták, de a tavasszal már mennie is kellett. Végül a Topolcsányból került Egerbe.

A februárban kölcsönbe igazolt két szlovák játékos, Andrej Petro és Radoslav Antl szerződését véglegesítették Egerben, így ők a szombaton induló szezonban is nagy erősségei lehetnek a középmezőnybe vágyó Heves megyeieknek.

Korábbi montenegrói válogatott jobbátlövő is érkezett holnapi ellenfelünkhöz. A 26 éves Igor Radojevic azt várja új állomáshelyétől, hogy innen ismét fel tudja magára hívni a szövetségi kapitány figyelmét.

A Heves megyei csapat házi gólkirálya tavaly a balszélső Radoslav Antl volt, 129 góllal. Őt követte szorosan Dobó Zsolt (127) és Padla József (126). Antl az idén során 48 hétméterest lőhetett, ebből 38-at értékesített is.

Több NB I-es klubhoz hasonlóan, Egerben is vannak exszegedi játékosok: Bajorhegyi Ádám, Szabó Péter és Vancsics János.

Átigazolások a 2016/17-es szezon előtt:

Érkezett:

Richard Stochl (kapus, HK Agro Tapolcany), Mátrai Péter (kapus, Ferencváros), Igor Radojevic (jobbátlövő, Maccabi Avishai Motzkin), Fernando Dutra (irányító, Sporting Club da Horta)

Távozott:

Adrian Radulescu (kapus, ?), Kovács János (kapus, Mezőkövesdi KC), Alexander Radcenko (irányító, Tatran Presov, kölcsönből vissza), Szilágyi Dávid (beálló, Békés-Drén KC), Iváncsik Ádám (balszélső, ?)

Az SBS Eger Eszterházy játékoskerete a 2016/17-es szezonra:

Kapusok: Richard Stochl, Repóth Dániel, Mátrai Péter

Jobbszélsők: Vancsics János, Lezák Áron

Jobbátlövők: Padla József, Igor Radojevic

Irányítók: Fernando Skrebsky Dutra, Takács Bence, Szűcs Balázs, Zelei Botond

Beállók: Andrej Petro, Kocsis Csaba

Balátlövők: Szabó Péter, Dobó Zsolt

Balszélsők: Radoslav Antl, Menyhárt Máté

Védekezők: Kiss Gergő, Bajorhegyi Ádám

Vezetőedző: Tóth Edmond

- Becsei Dávid - 

Közzétéve: 2016.09.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR