Bemutatjuk a BL-ellenfeleinket

Vissza
Bemutatjuk a BL-ellenfeleinket

A B jelű nyolcasba került a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán. Ismerkedjünk meg az ellenfelekkel.

Löwen

A Löwent jól ismerjük: a Pick a 2014– 2015-ös BL-szezonban kettős sikerrel ejtette ki a németeket a nyolcaddöntő- ben, míg tavaly a csoportkörben verte őket. A Bundesliga győztesétől a világklasszis balszélső, Gensheimer a PSG-hez szerző- dött, leigazolták azonban a helyére Sigurdssont és Manaskovot, emellett a kapus Palickát is.

Kielce

A lengyelek a címvédők, a Veszprémet verték a fináléban, ám megijedni nem kell tőlük: tavaly  hazai pályán 31–30-ra győzött a Szeged, és idegenben is csak 27–26-ra kapott ki. Az irányító Bombacot Szegedről igazolták, a kapus Sego és a jobbátlövő Buntic ellentétes utat járt be. Tkaczyk visszavonult, Cupic a Vardarba ment.

Vardar

A Vardart is ismerjük tavalyról: Újszegeden 31–29-re, Szkopjéban 27–23-ra győzték le a Pastor-csapatot. A balátlövő Szergej Gorbokot innen szer- ződtette a MOL-Pick, ám az ellenfél így sem gyengült, a Kielből ugyanis az irányító Canellast és a beálló Ferreirát, a Kielcéből a világklasszis jobbszélső Cupicot szerezték meg.

Zágráb

Ahogy 2015-ben a Szeged, a tavalyi szezonban a Zagreb szerzett nagy meglepetést azzal, hogy a nyolcaddöntőben kiejtette a Löwent. A zágrábiaknál is találunk szegedi kötő- dést, az irányító Sandro Obranovic  a PPD-től érkezett kölcsönbe a csapathoz. Ivic kapus Kielcébe távozott, a helyére  a szlovén Skok jött a Lübbeckétől.

Breszt

Három éve sorozatban nyerik a fehérorosz bajnokságot. Tavaly
a BL-ben a gyengébb ágon szerepeltek, a C csoportból jutottak a 16 közé, ahol a Kielce búcsúztatta őket. A Szegedről igazolt jobbszélsővel, Rajko Prodanoviccsal erősítettek a nyáron, de szerepelt az NB I-ben az újak közül Rade Mijatovics, Astrashapkin és Osztrusko is.

Celje

A Celje 20-szoros szlovén bajnok. Tavaly a BL A csoportjából nem jutottak tovább, három győzelmük és egy ikszük volt. Orosházáról is erősítettek a szlovén beálló,  Igor Zabic személyében. A keretben ott van a korábbi szegedi kedvenc, a már 35 éves Luka Zvizej.

Kristianstad

Még egy ismerős: a svéd bajnokot a tavalyi BL-csoportban hazai pályán 35–28-ra, idegenben 34–32-re verte a Szeged. Alaposan kicserélődtek, távozott a beálló Lindskog, az irányító O'Sullivan és a jobbátlövő Cederholm, ám jelenleg még a keret tagja a veszpémi kölcsönjátékos, magyar válogatott  balátlövő Iman Dzsamali.

- Gyúrós István - 

Közzétéve: 2016.07.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR